Hoe vergelijk ik energieleveranciers?

Er zijn diverse dingen waar u op moet letten bij het overstappen naar een andere energieleverancier. Denk hierbij aan het type contract, contractduur en eventuele opzegvergoeding. Ook moet u nadenken of u kiest voor groene energie. Niet alle energieleveranciers leveren groene energie. Als de energie milieuvriendelijk wordt opgewekt, heeft u groene of duurzame energie. Een ander belangrijk punt om mee te nemen in uw overweging is het volgende. Energieleveranciers geven vaak een eenmalige korting bij een overstap. Dit heet de welkomstpremie. De overstap lijkt dan voordelig, maar vervolgens zijn vaak wel de energietarieven hoger, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent.

Wanneer overstappen energieleverancier?

Een aantal factoren hebben invloed op het juiste overstapmoment. Allereerst uw type contract. Als u een variabel contract heeft, dan kunt u op ieder moment kosteloos overstappen. Heeft u een vast contract? Dan moet u goed kijken naar de einddatum die op uw contract staat. Heeft u een contract en is dat verlopen? Dan gaat u automatisch over naar een variabel contract. U kunt dan direct en kosteloos overstappen naar een andere energieleverancier. Als uw termijnbedrag steeds hoger wordt, is het ook verstandig om te kijken naar de tarieven van andere energieleveranciers. Vraag uw nieuwe contract tijdig aan zodat uw nieuwe leverancier genoeg tijd heeft om de overstap voor u te regelen.

Goedkoper én groen

Door te kiezen voor groene, lokale energie draagt u bij aan energie verduurzaming in Zeeland. Is deze energie dan duurder dan ‘grijze’ energie? Nee, in de meeste gevallen niet. We leggen het u uit aan de hand van een prijsvoorbeeld. Gemiddeld verbruikt een huishouden ieder jaar 3.500 kWh aan elektriciteit en 1.450 m³ aan gas. In dit prijsvoorbeeld gaan we uit van het enkeltarief.

Saman EnergiQ – 3 jaar vast                      maandelijks      € 170*
DELTA – 3 jaar vast                                       maandelijks      € 178*

* Prijzen juni 2019 gebaseerd op netbeheerder Enduris (Zeeland)

Bij EnergiQ bent u in dit geval € 96 per jaar goedkoper uit, profiteert u drie jaar lang van een vaste prijs en van échte groene stroom.

Overstappen is heel eenvoudig

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om over te stappen. Het overstappen naar een andere leverancier regelt u snel en eenvoudig. Ook geven de meeste energieleveranciers u 14 dagen bedenktijd. U zit dus nooit zomaar ergens aan vast. In de meeste gevallen ziet het overstappen er in grote lijnen als volgt uit:

  1. Neem contact op met uw nieuwe energieleverancier.
  2. Uw energieleverancier controleert of u nog een energiecontract hebt en of er mogelijk sprake is van een opzegvergoeding.
  3. U ontvangt een voorstel per mail met uw huidige kosten en de nieuwe prijzen.
  4. De nieuwe energieleverancier zegt uw bestaande contract op en zorgt voor de overstap.

Kies voor voordelige Zeeuwse energie van Saman EnergiQ

Kiest u voor Saman EnergiQ als energieleverancier, dan kiest u voor voordelige energie van Zeeuwse bodem. Omdat we zelf de bronnen beheren, kunnen we deze garantie geven. Wij zijn eerlijk over hoe het werkt, zodat u een bewuste keuze kunt maken. Wij geven geen hoge kortingen op het moment dat u zich bij ons aansluit, maar bieden u gegarandeerd een blijvend lage prijs. Wel zo eerlijk, voor nu en in de toekomst. Bij Saman EnergiQ kunt u tot 180 dagen van tevoren uw energietarief vastzetten.

Bereken hoeveel u gaat besparen op SamanEnergiQ.nl en neem contact op voor een vrijblijvend energie-advies.

Saman Groep | Saman EnergiQ | Duurzame energie | Bespaar tientallen euro's met overstappen energieleverancier