1. Profiteer van de zon en bespaar direct stroom

  Niets is lekkerder dan een wasje wat buiten aan het wasrek heeft gedroogd. Al het wasgoed ruikt fris naar de buitenlucht. Ook het ophangen in het zonnetje is geen straf. Bovendien bespaart u stroom door de was buiten te drogen. Uw wasdroger hoeft namelijk niet aangezet te worden. Dat scheelt ook nog eens € 0,50 per droogbeurt. Alle beetjes helpen.

 2. Een koel lichaam én minder gasverbruik

  Komt u net van het strand af of heeft u gewoon behoefte aan verkoeling? Vaak springt men dan toch onder de warme douche. In de zomer kunt u gerust een paar graden koeler douchen. Dit geeft extra verkoeling voor een warm lichaam én minder gasverbruik! Liever niet meteen onder de douche, maar toch verkoelen? Neem een voetenbadje. Koele voeten zorgen voor een daling van de gehele lichaamstemperatuur. Met een beetje scrubzout maakt u er meteen een wellness momentje van.

 3. Isoleren, een rendabele en comfortabele stap

  Het allerbeste is natuurlijk om de warmte buiten uw woning te houden. Dit kunt u doen met zonwering zoals rolluiken en verduisterende gordijnen voor uw ramen. Maar op de plekken waar uw woning geen ramen heeft, speelt isolatie een grote rol. Begint u nu met het isoleren van uw wanden, vloeren en dak? Er is vaak een subsidie beschikbaar voor u! want betere isolatie, betekent ook minder gasverbruik. Meer informatie over de subsidies vindt u hier.

 4. Koel uw vloer met een warmtepomp

  Is uw woning voorzien van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming? Vaak is het ook mogelijk om uw vloer te koelen met een warmtepomp. Dit zorgt voor een comfortabele woning, de hele zomer door. Bovendien verbruikt een warmtepomp weinig tot geen gas. Overweegt u om over te stappen op een warmtepomp? Lees in onze blog of het ook in uw woning toepasbaar is.

 5. Buiten eten, buiten genieten

  Eén van de leukste dingen van de zomer is misschien wel die barbecue, maar eigenlijk is de verbranding niet goed voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook elektrische barbecues. Heeft u geen elektrische barbecue? Geen enkel probleem, uw gourmetstel kunt u ook prima buiten gebruiken bij droog weer.

 6. Eet met het seizoen en uit eigen tuin

  Maar ook het eten zelf kan misschien een stapje duurzamer. Eet bijvoorbeeld groenten van het seizoen. Zo hoeft het niet verscheept te worden uit andere landen. Of eet uit uw eigen moestuin. Super gezond en bovendien is het leuk om uw eigen moestuin te zien groeien. Ook op warme dagen vraagt uw moestuin water. Zet hiervoor een regenton neer, een echte eyecatcher in uw tuin! Zo vangt u op de mindere dagen water op, wat u op de mooie dagen gebruikt voor uw (moes)tuin.

 7. Houd het hoofd koel in de zomer en uw woning warm in de winter

  Al die zon is natuurlijk perfect om opgevangen te worden door zonnepanelen. Zo wekt u uw eigen groene stroom op. Die stroom kunt u dan weer gebruiken voor uw elektrische barbecue. Ook is het verstandig om in de zomer te investeren in de installaties die u warm houden in de winter. Is uw cv-ketel bijvoorbeeld aan vervanging toe? Vervang deze in de zomer voor een nieuwe of een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp, zo zit u nooit in de kou!