1. Profiteer van de zon en bespaar direct stroom

  Niets is lekkerder dan een wasje wat buiten aan het wasrek heeft gedroogd. Al het wasgoed ruikt fris naar de buitenlucht. Ook het ophangen in het zonnetje is geen straf. Bovendien bespaar je stroom door de was buiten te drogen. Jouw wasdroger hoeft namelijk niet aangezet te worden. Dat scheelt ook nog eens € 0,50 per droogbeurt. Alle beetjes helpen.

 2. Een koel lichaam én minder gasverbruik

  Kom je net van het strand af of heb je gewoon behoefte aan verkoeling? Vaak springt men dan toch onder de warme douche. In de zomer kan je gerust een paar graden koeler douchen. Dit geeft extra verkoeling voor een warm lichaam én minder gasverbruik! Liever niet meteen onder de douche, maar toch verkoelen? Neem een voetenbadje. Koele voeten zorgen voor een daling van de gehele lichaamstemperatuur. Met een beetje scrubzout maak je er meteen een wellness momentje van.

 3. Isoleren, een rendabele en comfortabele stap

  Het allerbeste is natuurlijk om de warmte buiten uw woning te houden. Dit kan je doen met zonwering zoals rolluiken en verduisterende gordijnen voor jouw ramen. Maar op de plekken waar jouw woning geen ramen heeft, speelt isolatie een grote rol. Begin je nu met het isoleren van je wanden, vloeren en dak? Er is vaak een subsidie beschikbaar voor je! want betere isolatie, betekent ook minder gasverbruik. Meer informatie over de subsidies vind je hier.

 4. Koel jouw vloer met een warmtepomp

  Is jouw woning voorzien van een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming? Vaak is het ook mogelijk om je vloer te koelen met een warmtepomp. Dit zorgt voor een comfortabele woning, de hele zomer door. Bovendien verbruikt een warmtepomp weinig tot geen gas. Overweeg je om over te stappen op een warmtepomp? Lees in onze blog of het ook in joiuw woning toepasbaar is.

 5. Buiten eten, buiten genieten

  Eén van de leukste dingen van de zomer is misschien wel die barbecue, maar eigenlijk is de verbranding niet goed voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook elektrische barbecues. Heb je geen elektrische barbecue? Geen enkel probleem, Jouw gourmetstel kan je ook prima buiten gebruiken bij droog weer.

 6. Eet met het seizoen en uit eigen tuin

  Maar ook het eten zelf kan misschien een stapje duurzamer. Eet bijvoorbeeld groenten van het seizoen. Zo hoeft het niet verscheept te worden uit andere landen. Of eet uit jouw eigen moestuin. Super gezond en bovendien is het leuk om je eigen moestuin te zien groeien. Ook op warme dagen vraagt je moestuin water. Zet hiervoor een regenton neer, een echte eyecatcher in jouw tuin! Zo vang je op de mindere dagen water op, wat je op de mooie dagen gebruikt voor jouw (moes)tuin.

 7. Houd het hoofd koel in de zomer en je woning warm in de winter

  Al die zon is natuurlijk perfect om opgevangen te worden door zonnepanelen. Zo wek je jouw eigen groene stroom op. Die stroom kan je dan weer gebruiken voor je elektrische barbecue. Ook is het verstandig om in de zomer te investeren in de installaties die je warm houden in de winter. Is jouw cv-ketel bijvoorbeeld aan vervanging toe? Vervang deze in de zomer voor een nieuwe of een duurzaam alternatief zoals een warmtepomp, zo zit je nooit in de kou!