1. Schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling tijdens het rijden. Hoe lager het toerental, hoe minder brandstof u verbruikt.
  2. Rijd zoveel mogelijk met een constante snelheid.
  3. Het is beter voor het milieu en voor uw portemonnee om 100 km per uur te rijden dan 130 km per uur. De tijdwinst van hard rijden is vaak minimaal.
  4. Trek langzaam op. U bespaart dan brandstof. Bovendien zorgt snel optrekken voor extra slijtage.
  5. Staat u voor een open brug of gesloten spoorwegovergang? Zet dan uw motor af.
  6. Parkeer uw auto zo dat u direct kunt wegrijden zonder te keren. De auto keren direct na vertrek, met een koude motor is meer vervuilend voor het milieu dan wanneer u dit met een warme motor doet.
  7. Gebruik een navigatiesysteem. Zo kiest u voor de kortste route en hoeft u niet onnodig om te rijden.
  8. Haal overbodige bagage uit uw auto en haal fietsendragers en dakkoffers direct van de auto af als u ze niet gebruikt. Hoe meer gewicht, hoe meer brandstofverbruik en dus ook een hogere CO₂-uitstoot.
  9. Controleer regelmatig uw bandenspanning. Als het nodig is, pomp ze dan op. Als u met goede opgepompte banden rijdt, verbruikt uw auto minder brandstof.
  10. Gebruik uw auto alleen voor lange ritten. Bij korte autoritten is de CO₂-uitstoot hoog en het milieu wordt belast. Bij korte afstanden kunt u natuurlijk ook gewoon de fiets nemen, dat is ook nog eens gezond!

Wilt u meer weten over zuinig rijden? Kijk dan eens op de website over Het Nieuwe Rijden.

Elektrisch rijden: nog meer besparen

Het aanschaffen van een elektrische auto is duurder dan een vergelijkbare auto die op benzine of diesel rijdt, maar het voordeel van een elektrische auto is dat de energiekosten lager zijn en een elektrische auto kost minder in onderhoud. Dit komt doordat er minder bewegende delen zijn en dus ook minder slijtage. Bovendien profiteert u als ondernemer van fiscale voordelen. U betaalt minder belasting en voor elektrische auto’s geldt een fiscale bijtelling van 12% in plaats van de gebruikelijke 22% voor auto’s die op benzine en diesel rijden.

Bereken zelf wat een elektrische auto voor u maandelijks gaat kosten.

Laadstations

Als u elektrisch rijdt, moet de auto ook opgeladen worden. Om een laadstation te gebruiken, heeft u een pasje nodig. Met dit laadpasje kunt u zich identificeren bij uw eigen laadpaal thuis of bij een publieke laadpaal. Het is het voordeligst om een laadstation voor thuis aan te schaffen. U kunt dan op elk gewenst moment uw elektrische auto opladen. En u bent verzekerd van een volledig opgeladen auto, iedere keer dat u de deur uitgaat. Lees in onze blog nog meer voordelen van thuis opladen.

Vrijblijvende offerte aanvragen