1. Schakel zo snel mogelijk naar een hogere versnelling tijdens het rijden. Hoe lager het toerental, hoe minder brandstof je verbruikt.
  2. Rijd zoveel mogelijk met een constante snelheid.
  3. Het is beter voor het milieu en voor jouw portemonnee om 100 km per uur te rijden dan 130 km per uur. De tijdwinst van hard rijden is vaak minimaal.
  4. Trek langzaam op. Je bespaart dan brandstof. Bovendien zorgt snel optrekken voor extra slijtage.
  5. Sta je voor een open brug of gesloten spoorwegovergang? Zet dan jouw motor af.
  6. Parkeer jouw auto zo dat je direct kunt wegrijden zonder te keren. De auto keren direct na vertrek, met een koude motor is meer vervuilend voor het milieu dan wanneer je dit met een warme motor doet.
  7. Gebruik een navigatiesysteem. Zo kies je voor de kortste route en hoef je niet onnodig om te rijden.
  8. Haal overbodige bagage uit uw auto en haal fietsendragers en dakkoffers direct van de auto af als je ze niet gebruikt. Hoe meer gewicht, hoe meer brandstofverbruik en dus ook een hogere CO₂-uitstoot.
  9. Controleer regelmatig jouw bandenspanning. Als het nodig is, pomp ze dan op. Als je met goede opgepompte banden rijdt, verbruikt uw auto minder brandstof.
  10. Gebruik de auto alleen voor lange ritten. Bij korte autoritten is de CO₂-uitstoot hoog en het milieu wordt belast. Bij korte afstanden kun je natuurlijk ook gewoon de fiets nemen, dat is ook nog eens gezond!

Wil je meer weten over zuinig rijden? Kijk dan eens op de website over Het Nieuwe Rijden.

Elektrisch rijden: nog meer besparen

Het aanschaffen van een elektrische auto is duurder dan een vergelijkbare auto die op benzine of diesel rijdt, maar het voordeel van een elektrische auto is dat de energiekosten lager zijn en een elektrische auto kost minder in onderhoud. Dit komt doordat er minder bewegende delen zijn en dus ook minder slijtage. Bovendien profiteert je als ondernemer van fiscale voordelen. Je betaalt minder belasting en voor elektrische auto’s geldt een fiscale bijtelling van 12% in plaats van de gebruikelijke 22% voor auto’s die op benzine en diesel rijden.

Bereken zelf wat een elektrische auto voor jou maandelijks gaat kosten.

laadpalen

Als je elektrisch rijdt, moet de auto ook opgeladen worden. Om een laadpaal te gebruiken, heb je een pasje nodig. Met dit laadpasje kun je jezelf identificeren bij jouw eigen laadpaal thuis of bij een publieke laadpaal. Het is het voordeligst om een laadpaal voor thuis aan te schaffen. Je kunt dan op elk gewenst moment jouw elektrische auto opladen. En u bent verzekerd van een volledig opgeladen auto, iedere keer dat je de deur uitgaat. Lees in onze blog nog meer voordelen van thuis opladen.

Vrijblijvende offerte aanvragen