De voordelen en nadelen van zonnepanelen huren

Kiest u voor zonnepanelen huren, dan betaalt u iedere maand een vast huurbedrag. U hoeft dus geen investering te doen. De Saman Groep verzorgt voor deze vaste huurprijs de volledige installatie en het onderhoud. Zo bent u verzekerd van een goed werkend zonne-energiesysteem. Daarnaast kunt u de huurpanelen later alsnog kopen op een moment dat u uitkomt. Het huren van zonnepanelen heeft dus veel voordelen. Toch zijn er ook enkele nadelen om over na te denken. U bespaart natuurlijk iedere maand geld, maar doordat het huurbedrag van uw maandelijkse besparing afgaat, bespaart u wel minder dan wanneer u zonnepanelen koopt. Tot slot is het een belangrijke voorwaarde om zonnepanelen te huren dat u een eigen (koop)woning heeft.

Kort samenvattend is zonnepanelen huren voor u de beste keuze wanneer u het koopmoment wilt uitstellen, maar wel zonnepanelen op uw dak wenst en direct wilt besparen op uw energierekening.

Daarom huurt u zonnepanelen

  • 30 jaar lang gratis stroom
  • Vast maandelijks huurbedrag
  • Direct besparen vanaf dag één
  • 10 jaar lang zorgeloos profiteren
  • Tussentijds overnemen zonder meerkosten

> Veelgestelde vragen over zonnepanelen huren

De voordelen en nadelen van zonnepanelen kopen

Koopt u zonnepanelen, dan bespaart u gemakkelijk op uw energierekening. Uw zonnepanelen leveren u op den duur zelfs geld op. Zonnepanelen gaan namelijk ongeveer 25 jaar mee en hebben een terugverdientijd van circa zeven jaar. Na zeven jaar profiteert u van gratis groene energie, opgewekt door uw eigen zonnepanelen. Ook kunt u BTW terugvragen op uw aankoop. Dat voordeel kan flink oplopen! En mocht u uw huis ooit willen verkopen, dan stijgt uw woningwaarde en het energielabel door de zonnepanelen. Aan de andere kant zijn er ook enkele nadelen te benoemen. Een voorbeeld hiervan is de prijs. Niet iedereen kan of wil investeren in de zonnepaneleninstallatie. Dat geld kunt u immers niet meer voor andere dingen gebruiken, zoals een vakantie. Tot slot bent u wanneer u zonnepanelen koopt zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van uw installatie. De Saman Groep ontzorgt u hierbij graag met diverse service- en onderhoudscontracten.

In conclusie adviseert de Saman Groep zonnepanelen te kopen wanneer een korte terugverdientijd en optimale besparing doorslaggevend zijn in uw keuze.

Daarom koopt u zonnepanelen

  • Lagere energiekosten
  • Stijgende woningwaarde
  • BTW teruggave
  • Zelf groene stroom opwekken
  • Al binnen 7 jaar terugverdiend

Rekenvoorbeeld zonnepanelen kopen of huren

In het rekenvoorbeeld hieronder leggen we uit wat een zonnepanelensysteem met 12 zonnepanelen kost en oplevert wanneer u deze zou kopen of huren. Let op, dit is een voorbeeld. Uw situatie kan hiervan afwijken.

12 JA Solar 275 Wp zonnepanelen inclusief Solis omvormer & online monitoring

Wanneer u dit systeem koopt:
Kostprijs zonne-energiesysteem incl. BTW € 2.614
Arbeid € 1.080  -/-
Totaal incl. BTW
BTW teruggaaf
€ 3.694
€ 641
Forfait
Netto BTW teruggaaf
€ 80
€ 561
Netto investering na aftrek BTW teruggaaf € 3.133
Totaal systeemvermogen
Rendementsfactor
3300 Wp
90%
Jaarlijkse opbrengst
Jaarlijkse opbrengst
2970 kWh
€ 683
Wanneer u dit systeem huurt:
Maandelijkse energiebesparing € 56,93 per maand
Huurprijs € 49,52 per maand   -/-
Uw voordeel per maand € 7,41 per maand
Uw voordeel per jaar € 88,92 per jaar

* Dit is een voorbeeld. Uw situatie kan hiervan afwijken

Conclusie

Het is afhankelijk van wat u belangrijk vindt om te bepalen welke keuze voor u het beste is. Een korte terugverdientijd en optimale besparing het meest doorslaggevend? Dan is zonnepanelen kopen waarschijnlijk de beste keuze. Het koopmoment uitstellen, maar wel besparen op energiekosten? Kies dan voor zonnepanelen huren. Wilt u meer informatie over zonnepanelen huren of kopen, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of offerte.

Vrijblijvende offerte aanvragen