is jouw woning geschikt voor een warmtepomp?

Een volledig elektrische warmtepomp werkt op een lagere temperatuur dan een gasgestookte cv-ketel. Daarom is het wijs om vooraf te controleren of jouw woning comfortabel warm gestookt kan worden wanneer het verwarmingssysteem op een lagere temperatuur functioneert.

zo vind je het uit:

  1. Is het een koude periode? Dan kun je gaan testen. Stel de cv-ketel in met een maximale watertemperatuur van 50 graden voor de verwarming. Laat dit een aantal dagen en nachten zo staan.
  2. Zet de thermostaat op een temperatuur die comfortabel is in jouw woning.
  3. Zorg dat de knoppen van alle radiatoren volledig opengedraaid zijn.
  4. Blijf goed ventileren. Dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Heb je een mechanisch ventilatiesysteem? Zet deze dan overdag op stand twee en wanneer je kookt of doucht op stand drie.
  5. Heb je in de laatste dagen jouw woning als comfortabel ervaren? Dan kun je zeer waarschijnlijk overstappen naar een volledig elektrische warmtepomp. Was jouw woning in de laatste dag niet comfortabel? Dan is een hybride warmtepomp in jouw geval een betere oplossing.

en, Is jouw woning geschikt voor een warmtepomp?

Komt jouw woning positief uit de test? Dan kun je waarschijnlijk overstappen naar een volledig elektrische warmtepomp! Natuurlijk is de situatie van jouw woning bepalend voor het type warmtepomp wat het beste bij jou past. Het maakt bijvoorbeeld wel uit of je vloerverwarming, radiatoren of een combinatie van beide hebt. Voor ieder afgiftesysteem is een ander type warmtepomp geschikt. Vraag direct jouw advies aan!

Komt jouw woning nog niet zo goed uit de test? Kijk welke verduurzamende stappen jij kunt zetten, denk aan isolatie. Wil je nu al een duurzame stap zetten? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een hybride warmtepomp of een warmtepomp op hoge temperatuur!

Vraag jouw offerte aan

  • Hidden
  • Hidden