Waarom kiezen voor groene energie?

Als we meer gebruikmaken van duurzame energie, zijn we steeds minder afhankelijk van fossiele brandstoffen. Dit soort brandstoffen, zoals aardgas, raken steeds verder op en beschadigen het milieu. Duurzame of groene energie wordt opgewekt door energiebronnen die niet schadelijk zijn en ook niet opraken. Denk hierbij aan wind, zon, water of biomassa. Overstappen op groene energie is noodzakelijk om ook in de toekomst energie te kunnen gebruiken. Hierdoor zorgen we met elkaar voor een schonere wereld. Ook voor de volgende generatie.

Duurzame energie: van opwekken tot gebruiken

Om duurzame energie op te wekken heb je allereerst energieproducenten nodig. Deze energieproducenten wekken groene energie op met bijvoorbeeld zonneparken of windparken. Naast energieproducenten spelen ook netbeheerders een rol, voordat u de stroom thuis kunt gebruiken. Netbeheerders halen stroom op bij energieproducenten en transporteren dit naar de gebruiker. Is daarmee de cirkel rond? Nee. U kunt energie namelijk alleen afnemen van een energieleverancier. Deze werkt als een soort tussenpersoon tussen aanbieder en afnemer. Energieleveranciers kopen stroom van de energieproducent en laten het door de netbeheerder bij de consument leveren. U betaalt alleen de energieleverancier voor het afnemen van de energie. De energieleverancier betaalt vervolgens de energieproducent.

Saman Groep | Saman EnergiQ | Duurzame energie | Wat is duurzame energie?

Tegenwoordig zijn er verschillende energieleveranciers die groene energie leveren uit lokale energiebronnen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw duurzame energie ook echt duurzaam is. U kunt er aanvullend voor kiezen om zelf uw eigen duurzame energie op te wekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Ondertussen bespaart u zo namelijk ook gemakkelijk op uw energiekosten.

Hoe kan ik kiezen voor groene energie?

Kies een energieleverancier die alleen alleen eerlijke groene energie uit lokale energiebronnen levert. Zo dragen we met elkaar bij aan de vergroening van de energieproductie in Zuidwest-Nederland.

Vrijblijvende offerte aanvragen