LET OP! TIJDELIJKE WARMTEPOMP KLANTENSTOP

Vanwege de overweldigende drukte nemen wij momenteel geen nieuwe warmtepompaanvragen aan. Klik hier voor meer informatie over deze klantenstop en om jezelf in te schrijven voor de wachtlijst.

De add-on warmtepomp: tot 50% gasbesparing

Een add-on warmtepomp wordt ook wel bivalent genoemd. Het unieke aan de add-on warmtepomp is dat deze te combineren is met iedere cv-ketel. Dus ook die van jou! Als jouw huidige cv-ketel nog in prima staat is, wordt deze uitgebreid met de add-on warmtepomp. Ook werkt deze installatie zowel met vloerverwarming als radiatoren samen. Het is een echt instapmodel voor iedere situatie, zonder grote aanpassingen in jouw woning. Een minimaal niveau van isolatie is bij iedere warmtepomp wel vereist. Bovendien is de installatie slim; jouw cv-ketel wordt alleen geactiveerd wanneer dit nodig is. Zo lang de warmtepomp de vraag zelf aankan zal de cv-ketel niet geactiveerd worden. De Saman Groep biedt de Remeha Elga Ace aan als add-on warmtepomp in haar webshop.

De hybride warmtepomp: tot 50% gasbesparing

Is jouw huidige cv-ketel aan vervanging toe? Dan is een hybride warmtepomp misschien iets voor jou! Een hybride warmtepomp bestaat uit een warmtepomp met geïntegreerde cv-ketel, zoals de Daikin Altherma Hybride. Deze installatie heeft dus alles in één en werkt samen met jouw reguliere radiatoren, maar ook met vloerverwarming. De verwarming van jouw tapwater blijft wel via de cv-ketel lopen. Een minimaal niveau van isolatie is bij iedere warmtepomp wel vereist. Is de warmtelevering van de warmtepomp niet voldoende, dan verwarmt de geïntegreerde cv-ketel bij. Daardoor verbruik je minder gas en profiteer je onder alle omstandigheden van comfortabele warmte.

“De Daikin warmtepomp is zeer stil. Ook merken we dat de woning nu gelijkmatig wordt verwarmd. Hierdoor is het nu een stuk comfortabeler in huis. Dit kost niets extra.” – Familie Hoornweg, Oud-Alblas

De all-electric warmtepomp: 100% gasbesparing

De all-electric warmtepomp is de meest duurzame variant wanneer deze werkt met lage temperatuur verwarming (LT). Voor de all-electric warmtepomp LT zijn er iets meer vereisten aan jouw woning. De isolatie van de woning dient op het juiste niveau te zijn en bovendien werkt de all-electric LT uitsluitend samen met vloerverwarming. Echter is all-electric wel de enige variant waarmee je volledig van het gas af kunt. Voor dit type warmtepomp is het verstandig om een adviseur uit te nodigen die je vertelt over de (on)mogelijkheden. Dit type warmtepomp is niet in iedere situatie de ideale oplossing. Heb je geen lage temperatuur verwarming? Er zijn ook all-electric warmtepompen die samenwerken met hoge temperatuur verwarming (HT). Voldoet jouw woning aan alle punten, behalve de lage temperatuur verwarming? Wellicht is er nog steeds een all-electric warmtepomp mogelijk in jouw situatie. De adviseur van de Saman Groep helpt je graag verder!

Stel jezelf de volgende vragen;

– Is mijn huidige cv-ketel aan vervanging toe?

– Op welk niveau is de isolatie van mijn woning?

– Heb ik reguliere radiatoren of vloerverwarming?

Add-on Hybride All-electric
Gemiddelde isolatie van de woning Gemiddelde isolatie van de woning Goede isolatie van de woning
Werkt samen met radiatoren en/of vloerverwarming Werkt samen met radiatoren en/of vloerverwarming Werkt samen met vloerverwarming
Werkt samen met jouw huidige cv-ketel Bevat een geïntegreerde cv-ketel Volledig zonder gas verwarmen

De voordelen van een warmtepomp:

  • Gasbesparing tot 100% mogelijk met een warmtepomp
  • Besparing op jouw energierekening
  • Hoge subsidie bij bestaande bouw (tenminste € 1.600)
  • Verbeter jouw energielabel dankzij de warmtepomp
  • Verhoog jouw woningwaarde met een warmtepomp
  • Een warmtepomp kan vaak ook koelen in de zomer

De aandachtspunten van een warmtepomp:

– Constante werking, de thermostaat moet dag en nacht op dezelfde temperatuur blijven staan

– Meer stroomverbruik, dit is op te vangen door bijvoorbeeld zonnepanelen op jouw dak

– De warmtepomp maakt geluid, overleg goed met de adviseur waar je het buitendeel plaatst om overlast te voorkomen

– Een warmtepomp vraagt een investering, kunt of wil je dit niet? Huur de warmtepomp dan bij de Saman Groep.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor een warmtepomp in jouw situatie? Neem contact met ons op! De adviseurs van de Saman Groep helpen je graag verder voor al jouw duurzame wensen.

Vrijblijvende offerte aanvragen