Je hebt overcapaciteit op jouw zonnepanelen

Een thuisbatterij kan interessant zijn als je overcapaciteit hebt op jouw zonnepanelen. Als je relatief weinig zonnepanelen hebt, is de kans groot dat je een groot deel van jouw opgewekte stroom zelf verbruikt. Wanneer je juist overcapaciteit hebt op jouw zonnepanelen wek je meer stroom op dan je zelf nodig hebt. In deze situatie is het interessant om de extra opgewekte stroom op te slaan zodat je deze op een later moment zelf nog kunt gebruiken.

De salderingsregeling wordt afgebouwd

Als je zonnepanelen hebt en de salderingsregeling wordt afgebouwd, is het interessant om je eigen stroom op te slaan. Op dit moment is de salderingsregeling nog actief. Hiermee krijg je een goede vergoeding voor de stroom die jij teruglevert aan het net. De salderingsregeling wordt langzaam afgebouwd om in 2031 helemaal niet meer actief te zijn. Dat wil zeggen dat je vanaf 2031 een aanzienlijk lagere vergoeding krijgt voor de stroom die je teruglevert. Een thuisbatterij is in deze situatie erg interessant en wordt richting 2030 steeds interessanter.

Je vraagt meer stroom na zonsondergang dan overdag

Overdag wekken jouw zonnepanelen de meeste stroom op omdat de zon dan schijnt. Dit zonlicht wordt omgezet in energie. Grote kans dat je de meeste stroom pas gebruikt als het buiten donker is. Denk aan verlichting, het opladen van je auto en het gebruik van de televisie. Allemaal zaken die je overdag niet (veel) gebruikt, maar wel veel stroom vragen. Normaal gesproken verbruik je 30% van je opgewekte stroom direct zelf. Met een thuisaccu kun je dit percentage verhogen tot maar liefst 70%. Hiermee wordt je steeds meer zelf voorzienend.

Je wilt meer onafhankelijk worden van de energieleverancier

Met de huidige energietarieven en de abrupte wijzigingen hierin willen steeds meer mensen grip hebben op hun eigen energiehuishouding. Wanneer je ervoor kiest om je eigen energie op te wekken én op te slaan, ben je veel minder afhankelijk van je energieleverancier. Je kunt op deze manier grotendeels zelfvoorzienend zijn in je stroomverbruik.

Je hebt een uurcontract voor je energie

Ook zonder zonnepanelen kan een thuisbatterij interessant zijn. Heb jij een uurcontract voor jouw energie? Dan kun je met een thuisbatterij op het goedkoopste moment energie kopen om jouw batterij te vullen, die je op het duurste moment weer teruglevert of gebruikt. Met of zonder salderingsregeling, een thuisbatterij is in deze situatie altijd een interessante optie. Dat is snel verdiend!

Vraag een offerte aan voor een thuisbatterij