Duurzaamheid belangrijk maatschappelijk thema

Allereerst heeft verduurzamen, in welke vorm dan ook, een positieve invloed op het imago van uw onderneming. Maar liefst 62% van de Nederlanders vindt duurzaamheid een belangrijk thema en 58% doet liever zaken met een onderneming die zich inzet voor duurzaamheid. De laadpaal bij u op de zaak biedt klanten en medewerkers de gelegenheid om hun elektrische- of hybride auto op te laden. Dit is een extra service.

Elektrisch leasebeleid levert op

Rijden uw medewerkers in een auto van de zaak? Als zij in een elektrische auto rijden profiteren ze nog tot 2026 van een lagere bijtelling. Maar ook voor u als ondernemer is een elektrisch leasebeleid interessant. De gemiddelde kosten per kilometer van een elektrische auto zijn 5 cent. Ter vergelijking; een diesel kost gemiddeld 8 cent per kilometer en een benzineauto zelfs 14 cent.

Bovendien zijn er interessante subsidies beschikbaar wanneer u kiest voor een laadpaal bij u op de zaak. De milieu-investeringsaftrek en de kleinschaligheids-investeringsaftrek zijn actueel. Meer weten? We leggen alles over subsidies uit in deze blog.

laadpaal op de zaak als verdienmodel

Zakelijke laadpalen verdienen zichzelf binnen enkele jaren terug. De stroom die uw medewerkers op de zaak laden is namelijk gemiddeld de helft goedkoper dan thuis en zelfs 70% goedkoper dan bij openbare laadvoorzieningen. Dan is het ook voor uw portemonnee prettig als uw medewerkers op de zaak kunnen opladen.

Wanneer bezoekers hun elektrische auto opladen aan uw zakelijke laadpaal kunt u middels ons eenvoudige backoffice systeem de geladen stroom automatisch verrekenen. Het tarief dat u ontvangt per kWh kunt u zelf instellen. Dat betekent dat u (indien gewenst) de stroom duurder kunt verkopen dan u deze inkoopt. Daarmee zorgt uw zakelijke laadpaal jarenlang voor extra inkomsten. Heeft u ook nog eens zonnepanelen op uw bedrijfspand? Dan lopen de opbrengsten nog veel verder op.

“Zowel onze bezoekers als medewerkers maken gebruik van de laadpaal. Wij zien het als een stukje service voor bezoekers en collega’s die elektrisch rijden. Door onze eerdere positieve ervaringen met de Saman Groep, zowel privé als zakelijk, besloten we ook dit project door deze installateur te laten uitvoeren.”

Dhr. Oele, Archikon Goes

De Saman Groep ontzorgt

In een vrijblijvend adviesgesprek legt onze adviseur u graag uit wat de beste optie is in uw specifieke situatie. De Saman Groep informeert u over de mogelijkheden en handelt zelfs de subsidieaanvragen kosteloos voor u af. Wel zo prettig!

Neem direct contact op