BTW zonnepanelen achteraf terugvragen

Op dit moment is het zo dat men na het aankopen van de zonnepanelen, de BTW terug kunt vragen. De Saman Groep neemt dit proces volledig voor je uithanden. In principe hoef je er zelf bijna niets aan te doen. Het duurt echter wel even voordat je het bedrag weer terug op jouw rekening hebt staan. Ook zitten er nog diverse voorwaarden aan wanneer je al eerder zonnepanelen hebt aangeschaft en dan alsnog de belasting terug wilt vragen. Bovendien neemt niet iedere installateur dit proces voor je uithanden. De overheid ziet dat lang niet iedereen die zonnepanelen koopt, daadwerkelijk dit bedrag terugvraagt. Dat is zonde en weerhoudt men misschien van de aanschaf van zonnepanelen.

Vanaf 2023 een nultarief btw op zonnepanelen

Omdat vele woningeigenaren geen gebruik maken van de teruggave en de investering van zonnepanelen een drempel opwerpt om te kiezen voor zonnepanelen, introduceert de overheid vanaf 2023 hoogstwaarschijnlijk een nultarief BTW op zonnepanelen. De BTW op zonnepanelen komt dan vanaf 2023 te vervallen.

Wat betekent dit voor jou?

De prijzen zullen vanaf 1 januari 2023 dalen en de administratieve handelingen verdwijnen. Het nultarief is geldig voor particulieren. Wil jij zonnepanelen op jouw bedrijfspand? Onze adviseurs vertellen je graag op welke subsidies je dan aanspraak kunt maken. Het nultarief is alleen van toepassing op zonnepanelen. Voor warmtepompen en thuisbatterijen blijft de van 21% van toepassing.

Nu of later voor zonnepanelen kiezen?

Of je nu of in 2023 voor zonnepanelen kiest, maakt voor de hoeveelheid BTW niet uit. Kies je in 2022 nog voor zonnepanelen? Dan vragen wij de BTW voor je terug en ontvang je dit achteraf op jouw rekening. Kies je in 2023 voor zonnepanelen? Dan is de prijs die je afrekent direct exclusief de BTW. Enthousiast geworden? Vraag direct jouw offerte aan!

 

* Dit is een aangekondigde maatregel, op dit moment is het nog een wetsvoorstel.

Vraag jouw offerte aan