Wat is fosfaat in happydrops?

Dat klinkt misschien nog een beetje spannend, het toevoegen van fosfaat door HappyDrops aan jouw drinkwater. Maar fosfaat is een natuurlijk mineraal dat aanwezig is in elke cel van ons lichaam. Bovendien heeft fosfaat een aantal belangrijke functies:

  1. Energie. Voor een goede energiehuishouding is fosfaat nodig. Dankzij fosfaat krijgen de cellen in het lichaam energie om processen uit te voeren.
  2. Skelet. Samen met calcium zorgt fosfaat voor stevigheid van botten en tanden. Calcium krijg jeĀ uit zuivelproducten.
  3. DNA. Ook fosfaat is een onderdeel van het DNA. DNA komt in ieder levend wezen voor. En is de basis van alle levende organismen en zit in de celkern van iedere cel. Zo bepaalt DNA bijvoorbeeld welke kleur ogen iemand heeft.
  4. Enzymen. Veel enzymen bevatten fosfaat. Fosfaat fungeert als bouwsteen. Enzymen zijn eiwitten die bepaalde reacties in het lichaam versnellen.

Hoeveel fosfaat krijg je extra binnen via HappyDrops?

Gemiddeld krijg je dagelijks 3.800 milligram fosfaat binnen via jouw voeding. Met de HappyDrops krijg je maximaal 4 milligram fosfaat extra binnen. Hierbij gaan we ervan uit dat je twee liter kraanwater per dag drinkt. Ter vergelijking: in een glas cola zit 50 milligram fosfaat. In een glas halfvolle melk maar liefst 140 milligram. De fosfaattoevoeging door HappyDrops is dus zeer beperkt en verwaarloosbaar.

Zijn de fosfaten slecht voor het milieu?

Fosfaatmineralen zijn de enige natuurlijke stoffen in water die een verbetering van de waterkwaliteit laten zien bij problemen met kalk en corrosie. Omdat fosfaat een fossiele grondstof is, moet deze grondstof waar mogelijk hergebruikt worden. Bovendien zorgen we er zo voor dat ook de volgende generaties toegang houden tot fosfaat.

Alle toegevoegde fosfaten komen uiteindelijk in het afvalwater terecht. Deze eindigen bij de verschillende rioolwaterzuiveringsinstallaties. Dankzij de juiste technieken is het mogelijk om 98% van het fosfaat uit afvalwater terug te winnen en te hergebruiken. Zo zorgen de zuiveringsinstallaties voor een verbetering van de ecologische waterkwaliteit. Ook dragen ze bij aan een circulaire economie.

Fosfaten en HappyDrops

De invloed van de fosfaten die toegevoegd worden aan jouw drinkwater via HappyDrops, zijn al met al beperkt en verwaarloosbaar. En daarom niet slecht voor jouw gezondheid of het milieu. Bovendien zijn de fosfaten voor 98% herbruikbaar. Gelukkig maar, want zo kan je zorgeloos genieten van zacht water. Om dit te bevestigen voldoet HappyDrops aan de NEN1208, NSF normen en de JECFA adviezen. Ben je overtuigd? Bestel jouw HappyDrops hier.