Waarom een warmtepomp huren? We geven u zes redenen:

  1. Gas besparen: dankzij een warmtepomp bespaart u vanaf dag één gas. Zo draagt u bij aan een duurzame omgeving. Ook hoeft u de hoeveelheid gas die u bespaart niet af te nemen bij uw energieleverancier. Met een gemiddelde gasprijs van 79 cent per m3 loopt dat voordeel behoorlijk op en verlaagt u direct uw gasrekening.
  2. Geen investering: niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dergelijke investering te doen en een warmtepomp te kopen. Dan is huren een prima optie om toch te verduurzamen. Bovendien bespaart u vanaf dag één gas.
  3. Vast maandbedrag: u huurt al een warmtepomp vanaf € 58/maand inclusief BTW, montage, service en onderhoud. Zo weet u de komende 12 jaar wat u gaat betalen en komt u niet voor verassingen te staan.
  4. Zorgeloos genieten: één van de grote voordelen van het huren van een warmtepomp is dat alle service en onderhoud is inbegrepen bij de huurprijs. De Saman Groep onderhoudt de installatie. Mocht er zich een storing voordoen kunt u de servicedienst 24/7 bellen. We lossen de storing dan zonder extra kosten op. Wel zo prettig.
  5. Mogelijkheid tot overnemen: Zodra u de investering kunt en wilt doen is het een mogelijkheid om de warmtepomp tussentijds over te nemen. Hier zit geen meerprijs aan. Zo kunt u de warmtepomp tussentijds overnemen zonder meerkosten.
  6. Hogere woningwaarde: Een warmtepomp zorgt voor een hogere woningwaarde. Stel dat u gaat verhuizen heeft de warmtepomp een gunstig effect op de vraagprijs van uw woning. Bovendien kunnen de nieuwe bewoners het huurcontract van u overnemen. Ook is het mogelijk om de warmtepomp af te kopen en mee te verkopen met uw woning.

Welke warmtepompen kunt u kiezen?

Er zijn drie types warmtepompen; de all-electric, de hybride en de add-on.

De all-electric warmtepomp; met dit type warmtepomp kunt u volledig van het gas af. Echter vraagt dit een aantal dingen van uw woning. Denk aan goede isolatie, vloerverwarming of verwarming via lage temperatuurradiatoren. Heeft u vloerverwarming, dan kunt u in de zomer ook koelen met dit type warmtepomp.

De hybride warmtepomp; met dit type warmtepomp bespaart u tot 75% aan gas. De hybride warmtepomp werkt samen met een geïntegreerde cv-ketel voor warm water. Op het moment dat de warmtepomp niet voldoende warmte levert, springt de cv-ketel bij. Het fijne aan dit type is, dat de hybride warmtepomp ook samen werkt met reguliere radiatoren. Daarom kan een hybride warmtepomp in bijna iedere woning worden toegepast.

De add-on warmtepomp; met dit type warmtepomp bespaart u tot 75% aan gas. De add-on werkt samen met uw eigen huidige cv-ketel. Dus wanneer uw cv-ketel nog in prima conditie is kunt u deze gewoon behouden. Het grote voordeel is dat dit type warmtepomp vrijwel geen aanpassingen in uw woning vereist. Op dit moment is dit type warmtepomp nog niet te huur.

Een warmtepomp voor u?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn om een warmtepomp te huren in uw situatie.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan