Waarom een warmtepomp huren? We geven je zes redenen:

  1. Gas besparen: dankzij een warmtepomp bespaar je vanaf dag één gas. Zo draag je bij aan een duurzame omgeving. Ook hoef je de hoeveelheid gas die je bespaart niet af te nemen bij jouw energieleverancier. Met een gemiddelde gasprijs van 1,30 euro per m3 loopt dat voordeel behoorlijk op en verlaag je direct jouw gasrekening.
  2. Geen investering: niet iedereen heeft de mogelijkheid om een dergelijke investering te doen en een warmtepomp te kopen. Dan is huren een prima optie om toch te verduurzamen. Bovendien bespaart je vanaf dag één gas.
  3. Vast maandbedrag: Je huurt al een warmtepomp vanaf € 58/maand inclusief BTW, montage, service en onderhoud. Zo weet je de komende 12 jaar wat je gaat betalen en kom je niet voor verassingen te staan.
  4. Zorgeloos genieten: één van de grote voordelen van het huren van een warmtepomp is dat alle service en onderhoud is inbegrepen bij de huurprijs. De Saman Groep onderhoudt de installatie. Mocht er zich een storing voordoen kan je de servicedienst 24/7 bellen. We lossen de storing dan zonder extra kosten op. Wel zo prettig.
  5. Mogelijkheid tot overnemen: Zodra je de investering kunt en wilt doen is het een mogelijkheid om de warmtepomp tussentijds over te nemen. Hier zit geen meerprijs aan. Zo kun je de warmtepomp tussentijds overnemen zonder meerkosten.
  6. Hogere woningwaarde: Een warmtepomp zorgt voor een hogere woningwaarde. Stel dat je gaat verhuizen heeft de warmtepomp een gunstig effect op de vraagprijs van jouw woning. Bovendien kunnen de nieuwe bewoners het huurcontract van je overnemen. Ook is het mogelijk om de warmtepomp af te kopen en mee te verkopen met jouw woning.

Welke warmtepompen kun je kiezen?

Er zijn drie types warmtepompen; de all-electric, de hybride en de add-on.

De all-electric warmtepomp; met dit type warmtepomp kan je volledig van het gas af. Echter vraagt dit een aantal dingen van jouw woning. Denk aan goede isolatie, vloerverwarming of verwarming via lage temperatuurradiatoren. Heb je vloerverwarming, dan kan je in de zomer ook koelen met dit type warmtepomp.

De hybride warmtepomp; met dit type warmtepomp bespaar je tot 75% aan gas. De hybride warmtepomp werkt samen met een geïntegreerde cv-ketel voor warm water. Op het moment dat de warmtepomp niet voldoende warmte levert, springt de cv-ketel bij. Het fijne aan dit type is, dat de hybride warmtepomp ook samen werkt met reguliere radiatoren. Daarom kan een hybride warmtepomp in bijna iedere woning worden toegepast.

De add-on warmtepomp; met dit type warmtepomp bespaar je tot 75% aan gas. De add-on werkt samen met jouw eigen huidige cv-ketel. Dus wanneer jouw  cv-ketel nog in prima conditie is kan je deze gewoon behouden. Het grote voordeel is dat dit type warmtepomp vrijwel geen aanpassingen in jouw woning vereist. Op dit moment is dit type warmtepomp nog niet te huur.

Een warmtepomp voor jou?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Wij vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn om een warmtepomp te huren in jouw situatie.

Vraag uw vrijblijvende offerte aan

  • Hidden
  • Hidden