Wat is de gasketelwet?

Laten we bij het begin beginnen, wat is de gasketelwet? De gasketelwet zegt dat er vanaf 1 april 2023 alleen nog maar gecertificeerde bedrijven en monteurs aan een gasverbrandingstoestel mogen werken. Denk hierbij aan cv-ketels, maar bijvoorbeeld ook aan geisers.

De gasketelwet is ingesteld om de veiligheid van gasgestookte installaties te verhogen. Door goed om te gaan met de installatie is de kans op lekkage van koolmonoxide minimaal. Lekkage van koolmonoxide is schadelijk en kan zelfs leiden tot overlijden. De gasketelwet moet dit risico behoorlijk verkleinen.

Wat mag ik zelf nog doen aan mijn cv-ketel zonder CO-vrij-certificaat?

De gasketelwet zegt dat je zelf geen cv-ketels meer mag plaatsen of repareren zonder CO-vrij-certificering. Natuurlijk mag je jouw cv-ketel nog wel zelf bijvullen om de waterdruk op peil te houden. Hiervoor hebben we een handige video die je vertelt hoe je dit zelf kunt doen.

Wat mag de Saman Groep nu doen aan mijn cv-ketel met CO-vrij-certificaat?

De Saman Groep is als bedrijf gecertificeerd en heeft al haar monteurs het CO-vrij-certificaat laten behalen. De Saman Groep mag dus jouw cv-ketel plaatsen en repareren. Op de volgende link vind je onze onderhoudscontracten. Je vindt de gecertificeerde bedrijven op deze link.

Toe aan een nieuwe cv-ketel?

Ben je toe aan een nieuwe cv-ketel? Dan kan de Saman Groep deze dus veilig voor jou plaatsen als erkend cv-ketel installateur.

Vraag jouw nieuwe cv-ketel aan