5 voordelen van een warmtepomp

 1. Minder CO₂-uitstoot
  Door het gebruik van aardgas komt er CO₂ in de atmosfeer. In het Energieakkoord is onder andere vastgelegd dat we in Nederland in 2050 maar liefst 80% minder CO₂ moeten uitstoten. Afhankelijk van de situatie, is er met een warmtepomp nauwelijks tot zelfs helemaal geen gas meer nodig. Hierdoor wordt de CO₂-uitstoot verlaagd en bijgedragen aan een duurzaam milieu.
 2. Lagere energiekosten
  Gasverbruik wordt steeds duurder. Omdat er voor een warmtepomp minder of zelfs geen gas nodig is, wordt er aanzienlijk bespaart op de energiekosten. Ook verbruikt een warmtepomp minder energie dan een cv-ketel. Is het mogelijk om de benodigde energie op te wekken met zonnepanelen, dan ontstaat er zelfs een volledig duurzame energievoorziening.
 3. Comfortabel binnenklimaat
  De meeste warmtepompen kunnen een woning of bedrijfspand zowel verwarmen als koelen. Zo is er in de zomer én in de winter een comfortabel binnenklimaat met een constante temperatuur.
 4. Geschikt voor bijna ieder type woning
  Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Daarom is er bijna altijd een oplossing die past. Ten eerste een hybride warmtepomp. Deze werk samen met een bestaande cv-ketel op gas. Dat maakt deze oplossing uitermate geschikt voor bestaande woningen waarbij het nog niet wenselijk of mogelijk is om volledig van het gas te gaan. Een andere optie is een volledig elektrische warmtepomp. Deze vervangt de cv-ketel  en maakt het mogelijk om volledig van het gas te gaan. Tegenwoordig worden in veel nieuwbouwwoningen volledig elektrische warmtepompen geïnstalleerd. 
 5. Interessante subsidie op warmtepompen
  De overheid wil stimuleren dat Nederlandse huizen door duurzame energie worden verwarmd. Daarom is er een interessante subsidie beschikbaar: de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Wordt er duurzame energie opgewekt met een warmtepomp, dan kan gebruik worden gemaakt maken van deze subsidie. Dit levert flink financieel voordeel op. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers.

Een warmtepomp kopen bij de Saman Groep

Uw huis duurzaam verwarmen met een warmtepomp? Welke warmtepomp het beste in uw situatie past is afhankelijk van diverse factoren. Denk hierbij aan onder andere isolatie, vloerverwarming en de beschikbare ruimte. De Saman Groep wil duurzame energie voor iedereen bereikbaar maken. Onze adviseurs gaan graag met u in gesprek om meer inzicht te krijgen in uw specifieke situatie. Ook adviseren zij over de mogelijkheden. De Saman Groep verzorgt de gehele aanleg van uw warmtepompinstallatie en eventueel ook de andere benodigde installaties. Van het aansluiten van de vloerverwarming tot het adviseren bij de financiering. Bij de Saman Groep heeft u er geen omkijken naar. U hoeft alleen maar te genieten van de behaaglijke warmte of aangename koelte in huis. En van de besparing op de energierekening!

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.