1. Goed voorbereid op weg

Er zijn diverse dingen die u vooraf kunt controleren of regelen. Kijk van te voren welke laadopties u onderweg tegen gaat komen. Let hierbij ook op de snelheid waarmee uw auto vol is. Er zijn naast reguliere laadpalen vaak ook snelladers te vinden bij tankstations. Met deze snelladers kunt u, afhankelijk van het type auto en laadpaal, tot 300km bereik bijladen in circa 15 minuten. In de tussentijd heeft u de tijd voor een kopje koffie. Wel zo ontspannen. Ook helpt het om uw reis goed te plannen, bijvoorbeeld ’s nachts! Dit scheelt veel drukte en dus ook in de wachttijd voor een laadpaal. Bovendien heeft filerijden een slechte invloed op de actieradius.

2. Houd rekening met uw rijstijl

Elektrische auto’s zijn vaak voorzien van vele voorzieningen die uw comfort verhogen. Houd er rekening mee dat extra comfort in de auto zoals de airco, radio en stoelverwarming ook stroom verbruikt. De stroom die u voor uw stoelverwarming verbruikt gaat van uw actieradius af. Bovendien rijdt een elektrische auto het meest efficiënt wanneer u een constante snelheid rijdt. Zet uw auto bijvoorbeeld op de cruise control op 100kmh. Ook hebben veel elektrische auto’s de modus om bij te laden wanneer de auto remt of u het gas los laat. Wanneer u in deze modus rijdt, vergroot u uw actieradius doordat de auto de kans krijgt om bij te laden.

Laadstation | De heer van Eekeren | Bergen op Zoom

3. Controleer of u kunt opladen

Voordat u vertrekt is het prettig als u weet of uw huidige laadpas ook in het buitenland gebruikt kan worden. Indien nodig kunt u nog tijdig een andere laadpas aanvragen. Zo komt u nooit voor verassingen te staan. Op diverse websites met accommodaties kunt u kiezen voor een accommodatie met laadvoorziening. Dan weet u zeker dat u bij het hotel of vakantiepark uw auto kunt opladen. In sommige gevallen kunt u zelfs al een laadstation reserveren bij de accommodatie zelf.

4. Voor alle zekerheid

Neem voor alle zekerheid ook uw laadkabel mee voor 220v. Deze kan gewoon in het stopcontact. Hoewel deze manier van opladen een aanzienlijk langere laadtijd heeft, is het in geval van nood erg fijn om deze kabel achter de hand te hebben.

5. Zorg dat uw auto er klaar voor is

Hoe vanzelfsprekend ook; vertrek met een volle accu dankzij uw laadstation thuis. Laad uw auto thuis op en vergeet niet om bijvoorbeeld al een temperatuur in te stellen. Zo is uw auto bijvoorbeeld al 20 graden wanneer u instapt. Dat gaat dan niet meer van uw actieradius af omdat uw auto al lekker warm is bij vertrek.

Heeft u nog geen laadstation thuis of op de zaak? De Saman Groep helpt graag!