In de landbouw is het beregenen van gewassen een tijdrovende en dure bezigheid. Zeker nu de zomers steeds droger worden en de energietarieven steeds hoger. De Saman Groep ontwikkelde samen met G.J. de Blois Watertechnologie een mooi stukje techniek wat het watertoevoer eenvoudig maakt.

Het ontwikkelde pompsysteem werkt op zonne-energie en staat op een geoptimaliseerd maatwerkframe. De afdeling constructie voerde steeds weer verbeteringen door om tot het meest ideale frame te komen. Ook G.J. de Blois Watertechnologie zat niet stil in de ontwikkeling. Het huidige pompsysteem werkt op zonne-energie en voorziet de percelen met peilgestuurde drainage van sub-irrigatie vanuit watergang of grondwaterbron.

 

Maatwerkframe van Saman Groep constructie

“De samenwerking met G.J. de Blois Watertechnologie is een constructieve samenwerking. We denken als constructieafdeling graag mee om het frame voor het pompsysteem zo optimaal mogelijk te ontwerpen en voeren steeds nieuwe verbeteringen door. Ondertussen hebben we een compact en licht frame ontwikkeld wat bovendien stapelbaar is. Een mooi resultaat.” aldus Jan van Maren van de Saman Groep.

Een betrouwbaar pompsysteem met korte levertijden

“Het is in de praktijk heel effectief gebleken om met zowel de constructieafdeling als de verkoopafdeling van de zonnepanelen samen te werken. Nadat de pompbesturing is gemonteerd kunnen alle onderdelen in het frame worden opgeborgen. Deze innovatieve pompsystemen staan inmiddels door heel Nederland en zorgen voor een betrouwbaar en milieuvriendelijk peilbeheer aldus Gert-Jan de Blois van G.J. de Blois Watertechnologie.

Vraag jouw zakelijke offerte aan

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken