Dhr. De Blois

Dankzij de korte lijnen en de actieve houding van de medewerkers voerden we diverse verbeteringen door aan het systeem

G.J. de Blois Watertechnologie en de Saman Groep werken al drie jaar actief samen. G.J. de Blois Watertechnologie zag kansen voor het toepassen van pompen op zonne-energie in de landbouw. Zij zochten een constructiebedrijf om de aluminium frames te maken en een leverancier voor zonnepanelen. De Saman Groep voorziet in beide en is daardoor een waardevolle partner voor G.J. de Blois Watertechnologie uit Dirksland.

Samen het product blijven verbeteren

Gert-Jan vertelt over de ontwikkeling: “In nauwe samenwerking met de afdeling Constructie, ontwierpen we een basisframe voor pompsystemen in de akkerbouw en bloembollenteelt. Dankzij de korte lijnen met de Saman Groep en de actieve houding van de medewerkers voerden we diverse verbeteringen door. Hierdoor is het systeem nu compact, stapelbaar en door één persoon te plaatsen. Het huidige frame heeft een pompcapaciteit van 420m3/dag. Met een extra uitbreidingsframe kan dit aangevuld worden tot 560m3/dag. Mede door deze verbeterde eigenschappen vonden de systemen hun weg van Dirksland naar Melissant, Lauwersoog en Roermond.”

Geen straaltje zon te verliezen

“In het kader van het project “Samenwerken voor Zoet Water” ontwikkelde G.J. de Blois Watertechnologie in 2020 een hybride pompsysteem in een 20ft container met automatisch reinigende waterfilters. Met een vermogen van 5.5 kW heeft het zich al in het eerste seizoen succesvol bewezen. Het systeem is op afstand te bedienen en te volgen. Als de hoeveelheid zonne-energie niet toereikend is, wordt automatisch een generator opgestart waaruit de ontbrekende krachtstroom wordt bijgemengd. Een uniek systeem waarmee echt geen zonnestraal verloren gaat. De Saman Groep heeft ook voor deze installatie het maatwerkframe ontworpen, geproduceerd en geplaatst. Met easylock verbindingen is het frame op de container bevestigd. De 16 zonnepanelen leveren voldoende energie voor het pompsysteem.” licht Gert-Jan toe.

Besparing dankzij slimme systemen

“De toegevoegde waarde van de systemen is afhankelijk van het weer. Ook de afzetmarkt bepaalt voor een groot gedeelte de uiteindelijke gewasopbrengst. Dankzij onze slimme systemen besparen onze klanten niet alleen brandstof, maar ook tijd. Dit komt doordat de systemen betrouwbaar, nauwkeurig en op afstand te monitoren zijn. Bij de realisatie van deze projecten hebben we veel baat bij de nauwe samenwerking met de Saman Groep.” sluit Gert-Jan af.