Duurzaam en exclusief

Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit ijzer, fosfor, koper, nikker, silicum en chroom. In vergelijking met andere metalen, heeft cortenstaal een hoge weerstand tegen zogenaamde ‘atmosferische verwerking’. Denk hierbij aan invloeden door zuurstof, zand en vocht. Cortenstaal is ontzettend duurzaam, 100% recyclebaar en gaat jaren mee. Daarnaast is het exclusief, omdat het in bijna geen enkel tuincentrum wordt verkocht.

Cortenstaal geeft niet af

Corten is een blank staal en kenmerkt zich door roestvorming over de jaren heen. Afhankelijk van de luchtvochtigheid duurt het enkele weken tot maanden tot zich rondom een egale roodbruine roestlaag vormt. Constructies die tientallenjaren buiten staan, verkleuren langzaam verder naar bruin. Wellicht denkt u, roest is dat wel handig? Jazeker. Cortenstaal maatwerk geeft namelijk niet af.

Cortenstaal maatwerk

Het cortenstaal maatwerk van de Saman Groep is robuust en stoer. Er zijn een aantal standaard maten beschikbaar, maar ook maatwerk is altijd mogelijk. Bloembakken, bordesranden, sokkels, terrashaarden, kunstwerken, vuurschalen, letters of vijverranden. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.