Lucht-lucht warmtepomp

Doe de huisscan

Benieuwd welke (duurzame) installaties geschikt zijn voor jouw woonsituatie? Doe de huisscan en krijg een vrijblijvend advies en offerte.

Lucht-lucht warmtepomp, wat is het?

Warmtepompen zijn er in vele soorten en maten. De Saman Groep werkt uitsluitend met A-merken Daikin, Nibe en Remeha. Warmtepompen zijn er als add-on, hybride en volledig elektrische warmtepomp. Het hangt van jouw situatie en verbruik af welke warmtepomp er geschikt is voor jou. We vertellen je nu alles over de lucht-lucht warmtepomp.

Dit is een lucht-lucht warmtepomp

Een lucht-lucht warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht via een ventilator. Deze energie wordt overgedragen als warmte of koeling naar een airco binnendeel. Een andere naam voor een lucht-lucht warmtepomp is dan ook een split-unit airconditioner. Met een lucht-lucht warmtepomp kun je koelen en verwarmen.

Deze oplossing wordt het meest gebruikt voor het koelen en verwarmen van enkele ruimtes, zoals de woonkamer of een slaapkamer. Maar, met de steeds verder stijgende gasprijzen zien we dat steeds meer mensen een airco gebruiken om hun woning te verwarmen zonder gas. Let wel op, dat een airco op een hele andere manier verwarmt dan bijvoorbeeld een cv-ketel of warmtepomp.

Een lucht-lucht warmtepomp bestaat uit een airco binnendeel en buitendeel. Het buitendeel plaatsen we op de grond, op een plat dak of monteren we aan de buitenmuur. Indien nodig installeren we een condensafvoer, zodat de condens op een goede manier buiten weg kan stromen.

Het buitendeel van een lucht-lucht warmtepomp maakt net als bij een lucht-water warmtepomp geluid. Houdt hier dus rekening mee bij de plaatsing, zodat je zelf en je buren geen overlast ervaren.

Kies een airco die bij je past

check

Koelen en verwarmen

check

Bedien via afstandsbediening of app

check

Meerdere kleuren beschikbaar

Vanaf3.435,-
incl. montage en BTW

Toepasbaar in bestaande bouw en nieuwbouw

Een lucht-lucht warmtepomp is in bijna iedere woning interessant en goed te combineren met een lucht-water warmtepomp of water-water warmtepomp. Zeker wanneer je in de zomer comfortabel één of meerdere ruimtes wil koelen. We adviseren je graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Een warmtepomp van de Saman Groep

Jaarlijks installeert de Saman Groep honderden warmtepompen. Een echte warmtepomp installateur dus. Bovendien hebben we al ruim 15 jaar ervaring in duurzaam verwarmen.

Hierdoor ben je verzekerd van een ervaren installateur. Ook kopen wij onze materialen grootschalig in. Daarmee garanderen we de beste prijs-kwaliteitsverhouding en scheppen we voor jou de beste voorwaarden.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *