Zonnepanelen bijplaatsen door de Saman Groep

Nóg meer duurzame energie opwekken?

Nog meer energie besparen

Heb je al zonnepanelen, maar leveren ze niet meer voldoende stroom op voor jouw huidige verbruik? Kies er dan voor om zonnepanelen bij te plaatsen! Op deze pagina leggen we jou alles uit over het plaatsen van extra zonnepanelen. Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek op maat aan en ontdek hoeveel jij kunt besparen met extra zonnepanelen.

  • Nieuwe zonnepanelen hebben meer vermogen en opbrengst

  • Verschillende mogelijkheden om bij te plaatsen

  • Vaak al binnen vier jaar terugverdiend

Waarom zou je zonnepanelen bijplaatsen?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor het bijplaatsen van zonnepanelen. Stel dat jij al tien jaar zonnepanelen op je dak hebt liggen, dan is de kans groot dat jouw huidige zonnepanelen een aanzienlijk lager vermogen hebben dan de zonnepanelen die we nu leveren. Ben je in de tussentijd ook nog eens overgestapt op een warmtepomp of elektrische auto? Dan verbruik je nu meer stroom dan tien jaar geleden. Jouw energiebehoefte is dus veranderd, extra of nieuwe zonnepanelen kunnen dit verschil opvangen.

Hoe komt het dat zonnepanelen nu meer vermogen hebben?

De fabrikanten van zonnepanelen zitten niet stil. Ieder nieuw paneel wat op de markt komt, is weer efficiënter dan het product daarvoor. Behalve efficiënter zijn de zonnepanelen ook groter geworden waardoor er meer vermogen beschikbaar is in één zonnepaneel. Je kunt vaak op hetzelfde dakvlak meer stroom opwekken met nieuwe panelen. Bovendien is jouw oude installatie vaak al volledig terugverdiend. In onze rekenhulp hieronder reken je gemakkelijk uit hoe snel jij jouw extra zonnepanelen terugverdient.

Rekenhulp

Bereken je besparing met zonnepanelen

Wil je kopen of huren?

Ken je je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik?

Vul je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik in

Hoeveel zonnepanelen wil je?

8

Geschatte opbrengst

3238kWh/jaar

Geschat resultaat

Investering

Huurprijs

maandelijks

0

Besparing

Opbrengst / maand

inclusief huurprijs

0

Terugverdientijd

Besparing / jaar

inclusief huurprijs

0

10% korting op alle zonnepanelen tijdens de Zin in Zon weken! Vraag jouw vrijblijvende adviesgesprek aan!

Wat zijn de mogelijkheden om extra zonnepanelen bij te plaatsen?

Met omvormers die werken met een parallelschakeling zoals SolarEdge en Enphase is het bijplaatsen van zonnepanelen vaker mogelijk dan bij omvormers die werken met een serieschakeling zoals Solis en Omnik. Om zonnepanelen bij te kunnen plaatsen, zijn er een aantal dingen waaraan je moet denken:

  • Kijk goed naar jouw eigen verbruik en probeer om niet meer stroom op te wekken dan je verbruikt. Stem daar de hoeveelheid extra zonnepanelen op af.

  • Kijk samen met een adviseur of er ruimte is op jouw dak, op jouw bestaande omvormer en in jouw meterkast. Ook kan de adviseur je direct vertellen of de onderdelen van jouw omvormer nog leverbaar zijn.

  • Kunnen er geen zonnepanelen meer bij op jouw omvormer? Dan kijken we naar een tweede systeem naast jouw bestaande systeem. Ook is het mogelijk om het oude systeem volledig te vervangen voor een nieuw systeem. Het oude systeem kunnen we demonteren en recyclen.

Zelf zonnepanelen bijplaatsen?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Onze adviseurs kijken graag met je mee! Bij een bijplaatsing is het juiste advies erg belangrijk.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *