Besparen zonder investering

Zonnepanelen huren

Doe de huisscan

Benieuwd welke (duurzame) installaties geschikt zijn voor jouw woonsituatie? Doe de huisscan en krijg een vrijblijvend advies en offerte.

Zonnepanelen huren bij de Saman Groep

Wil jij zonnepanelen zonder investering? Kies er dan voor om de zonnepanelen te huren! Door te huren, blijft het spaargeld gewoon op jouw rekening staan. En toch geniet je van de besparing die jouw zonnepanelen opleveren.

De voordelen van zonnepanelen huren

  • Niet investeren, wel meteen besparen

  • Alles inbegrepen in de huurprijs

  • Super flexibel, ook als je verhuist

  • Vaste maandelijkse kosten

Actie! € 250 cashback op zonnepanelen

Het afgelopen jaar kozen ruim 250 klanten ervoor om zonnepanelen te huren. Jij binnenkort ook? Je profiteert nu van € 250 cashback wanneer je zonnepanelen huurt!

Rekenhulp

Bereken je besparing met zonnepanelen

Wil je kopen of huren?

Ken je je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik?

Vul je gemiddeld jaarlijks stroomverbruik in

Hoeveel zonnepanelen wil je?

8

Geschatte opbrengst

3018kWh/jaar

Geschat resultaat

Investering

Huurprijs

maandelijks

0

Besparing

Opbrengst / maand

inclusief huurprijs

0

Terugverdientijd

Besparing / jaar

inclusief huurprijs

0

Klantervaring

“Door te huren hoefden we geen groot bedrag in één keer te betalen."

"Kennissen van ons verhoogden hun hypotheek om met dat geld zonnepanelen te laten installeren. Wij vonden dat niet zo’n fijn idee. Daarom was zonnepanelen huren voor ons de beste oplossing. Nadat wij ons hadden aangemeld om zonnepanelen te huren, kwam er iemand de situatie opnemen. Een aantal weken later stonden de installateurs op de afgesproken tijd op de stoep. Er werd hard en heel netjes gewerkt. Zelfs de gemaakte rommel werd opgeruimd. Nu een jaar later zijn de stroomkosten gedekt en we verdienen zelfs nog iets aan de installatie.”

Kies jouw omvormer

De omvormer is het hart van jouw zonnepaneleninstallatie. Hiermee wordt de opgewekte zonne-energie omgezet in stroom die je in huis gebruikt.

Zonnepanelen huren besparing per maand

De meest gestelde vraag is; wat kost zonnepanelen huren? Dat verschilt natuurlijk per situatie. Het aantal zonnepanelen dat jij kwijt kunt, is hiervoor bepalend. Kun je bijvoorbeeld tien zonnepanelen plaatsen? Dat kost € 56 huur per maand. Maar het levert je wel € 126 besparing op dankzij de opgewekte zonne energie. Al met al maak je dus iedere maand € 70 winst als je gaat huren.

Zonnepanelen huren of kopen

Twijfel je tussen huren en kopen van de installatie? Wanneer je zonnepanelen huurt, hoef je niet te investeren om toch iedere maand te besparen. Bovendien kun je jouw systeem gewoon meenemen als je wilt verhuizen. Wil je het systeem liever achterlaten? Dan neemt de volgende bewoner de resterende huurtermijnen over. Of je kiest ervoor de zonnepanelen aan te schaffen en verkoopt ze daarna mee met jouw woning.

Als je zonnepanelen koopt, zijn ze meteen van jou. Jij let er dan ook zelf op dat jouw zonnepanelen goed werken. Daarom is het fijn om een onderhoudscontract af te sluiten. Voor dit onderhoud betaal je per jaar. Wanneer je kies voor huren, zit dit allemaal inbegrepen bij de maandelijkse huurprijs. Wel zo gemakkelijk.

Zo werkt huren

Wanneer je zonnepanelen huurt, betaal je elke maand een vast bedrag en nooit extra kosten. Service, onderhoud, plaatsing, garantie, alles zit bij de huurprijs inbegrepen. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken over jouw installatie. Om zonnepanelen te huren, heb je wel een eigen dak nodig. Jouw huurtermijn is vijftien jaar, maar wist je dat zonnepanelen wel 25 jaar meegaan? Na afloop van jouw huurcontract geniet je dus nog tien jaar extra van de stroom die je zelf opwekt.

Zo werken zonnepanelen

Zonnecollectoren op het dak vangen licht op en zetten dit om in energie. Deze energie gaat naar de omvormer toe. De omvormer zet de energie om in bruikbare stroom voor in jouw woning en levert deze aan de meterkast. Hierna kun jij het gebruiken om bijvoorbeeld het licht aan te doen. Gebruik je het niet meteen? Dan lever je het terug aan het stroomnet en ontvang je hiervoor een vergoeding.

Duurzaam comfort, zo geregeld!

De energietransitie is één van de grootste maatschappelijke opgaven, maar wij begrijpen dat jouw wooncomfort net zo belangrijk is. Bij de Saman Groep combineren wij beide aspecten in ons aanbod en zijn ze ook op de lange termijn voordeliger. De slimme keuze dus! Een persoonlijke aanpak is voor ons de sleutel van een succesvolle samenwerking. Of het nu gaat om een warmtepomp, airco of zonnepanelen, het begint met het juiste advies. Geen situatie is hetzelfde en daarom bieden we persoonlijke begeleiding die aansluit bij jouw behoeften. Met onze A-merk producten en vakkundige installateurs is duurzaam comfort ook voor jou zo geregeld!

  • Al ruim 100 jaar ervaring

  • Al 60.000 klanten gingen jou voor

  • 24/7 support en storingsdienst

  • Altijd een vestiging bij jou in de buurt

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *

Veelgestelde vragen