In 2030 moet de CO₂-uitstoot in Nederland met 50% gereduceerd zijn. Als ondernemer ontkomt u er niet aan: u moet verduurzamen. Veel ondernemers kiezen ervoor om zakelijk te investeren in zonnepanelen. Logisch, want dat is duurzaam, maatschappelijk verantwoord en verlaagt de energiekosten aanzienlijk. Bovendien kunt u als ondernemer profiteren van fiscale regelingen en subsidies, waardoor de zakelijke aanschaf van zonnepanelen extra aantrekkelijk is.

Ontdek onze A-merk zonnepanelen

Van advies tot installatie en onderhoud bij zonnepanelen zakelijk

Of u kiest om zonnepanelen zakelijk te plaatsen op het dak van uw bedrijfspand of kiest voor een vrijstaande opstelling in het landschap, dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij altijd een systeem aanbieden dat past bij uw specifieke situatie en wensen. Zijn de zonnepanelen geïnstalleerd? Dan kunt u de prestaties van de installatie eenvoudig monitoren via een online dashboard en app. Zo ziet u direct wat de installatie u oplevert en kunnen eventuele storingen eenvoudig worden achterhaald. Daardoor houdt u grip op uw opbrengsten. En wilt u verzekerd zijn van een installatie die jarenlang probleemloos functioneert? De Saman Groep ontzorgt u hierbij volledig met diverse service- en onderhoudscontracten.

“Het is ons doel om (groot)zakelijke opdrachtgevers een professionele totaaloplossing te bieden voor hun verduurzamingsvraag. Of dit nu gaat over zonnepanelen op grote daken, grootschalige veldsystemen in het landschap of panelen op carportsystemen. Maar ook bij grootschalige energieopslag, energiemanagement of het beheer en onderhoud van bestaande systemen zijn opdrachtgevers bij ons aan het juiste adres.”

Martin de Brouwer – Technisch adviseur Grootzakelijk

Saman Groep | Zonnepanelen | Zierikzee en Oosterhout | Wij geven energie | Salderingsregeling | Zakelijk

Subsidie zonnepanelen zakelijk

Er zijn nog steeds zeer goede subsidiemogelijkheden voor het zakelijk investeren in zonnepanelen. Wilt u als ondernemer hernieuwbare energie produceren met zonnepanelen? Dan kunt u onder voorwaarden gebruikmaken van de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie (Zon SDE+) of Energie Investerings Aftrek (EIA).

  • Zonnepanelen grootzakelijk: Zon SDE+
    Heeft u een grote aansluiting boven de 3×80 Ampère? Dan kunt u met zonnepanelen voor uw bedrijf gebruikmaken van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (Zon SDE+). Met deze regeling ontvangt u voor een periode van maar liefst 15 jaar per opgewekte kWh een vergoeding bovenop de standaard stroomprijs. De totale vergoeding per kWh bedraagt in 2020 maximaal € 0,085. Dit zorgt al snel voor een terugverdientijd van tussen de 5 en 8 jaar, afhankelijk van de situatie.
  • Zonnepanelen kleinzakelijk: EIA
    Heeft u een aansluiting kleiner of gelijk aan 3×80 Ampère? Ook dan is het in veel gevallen interessant om zakelijk te investeren in zonnepanelen. De investering wordt extra interessant wanneer er sprake is van een verbruik van 20.000 kWh per jaar of meer. In 2020 kunt u voor deze installaties namelijk Energie Investerings Aftrek (EIA) aanvragen. De Energie Investerings Aftrek is in 2020 vastgesteld op 45%

De Saman Groep adviseert u graag in de mogelijkheden en wikkelt de subsidieaanvraag kosteloos voor u af. Dat is wel zo handig en scheelt een hoop zorgen.

Niet alleen de kwaliteit van het werk was netjes, ook de communicatie vanuit kantoor en zeker vanuit de monteurs was goed.

Leander Chatoui, Rotterdam The Hague Airport

Er staat een team van professionals voor ons klaar dat op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame oplossingen.

Roompot Projects

Zonnepanelen en warmtepompen | Saman Groep | Kamperland | Zakelijk | Roompot Projects

Nog aan het oriënteren? Download onze gratis whitepaper zonnepanelen zakelijk!

Bent u zich nog aan het oriënteren om zonnepanelen voor uw bedrijf aan te schaffen? De Saman Groep geeft u in de whitepaper ‘Zonnepanelen op uw bedrijf? 5 tips voor ondernemers!’, vijf tips om de slimste keuze te maken.

In deze WHITEPAPER:

  • Praktische handvatten om een goede afweging te kunnen maken voor zonnepanelen.
  • Handige fiscale regelingen en subsidies waar u zakelijk gebruik van kunt maken.
  • Slimme inzichten om goed voorbereid het gesprek aan te gaan met een installateur.
  • Uitleg over het aanmelden van de installatie bij de netbeheerder en verzekeraar om zorgeloos te profiteren van zonnepanelen op uw bedrijf.
Saman Groep | Rotterdam The Hague Airport | Zonnepanelen Zakelijk

Een greep uit onze zakelijke zonnepanelen projecten

20.000 zonnepanelen op nieuw zonnepark in Zuid-Nederland

De Saman Groep ontwikkelt in 2020 een nieuw zonnepark in Zuid-Nederland. De realisatie start in april en we verwachten het park medio augustus op te leveren. Door het plaatsen van 20.000 zonnepanelen (7,4 MWp) wekt het zonnepark jaarlijks voor 2.000 huishoudens duurzame energie op. Onze opdrachtgever wil met het zonnepark een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie in de regio. Door de aankleding van een brede groenstrook rond het zonnepark wordt de installatie bovendien ingekleed in het landschap.

256 zonnepanelen voor traas ongediertebestrijding

Voor Traas Ongediertebestrijding uit ’s Gravenpolder mocht de Saman Groep 256 Canadian Solar zonnepanelen plaatsen. De installatie heeft een totaal piekvermogen van 87.040 Wattpiek. Daarmee wekt Traas Ongediertebestrijding jaarlijks minimaal 75.000 kWh duurzaam op. De Canadian Solar zonnepanelen bieden de meest optimale verhouding tussen investering, kwaliteit en opbrengst.

1.388 zonnepanelen voor de Betho in Goes

Op de platte daken van het gloednieuwe en functionele gebouw van de Betho (sociale werkplaats) in Goes, hebben we 1.388 zonnepanelen gelegd. Het project startte met het plaatsen van de frames, omvormers en optimizers. Vervolgens is de installatie aangesloten op de elektriciteit. Tot slot zijn de panelen geplaatst. In totaal was er vier weken voor het project gepland, maar in 3,5 week was het project voor de Betho in Goes al gerealiseerd. Het resultaat mag er zijn!

“Onze klanten loven ons om de maatwerkframes die we maken waarmee onze klant optimaal rendement behaalt en doordat we de subsidie aanvraag en aanvraag van bruto productiemeters geheel kosteloos verzorgen. We zijn trots op de uiteenlopende projecten waaraan we werken.”

Patrick Fokker – Werkvoorbereider afdeling Zonnepanelen

Zonnepark Zierikzee | Saman Groep | Zonnepanelen

Saman Groep: specialist in zonnepanelen voor uw bedrijf

De Saman Groep is dé toonaangevende partij in Zuidwest-Nederland voor het verduurzamen van woningen en bedrijfspanden. Het is ons doel om duurzaam én comfortabel wonen, leven en werken voor iedereen in Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant bereikbaar maken. Of u nu zzp’er bent of grootverbruiker. Energie besparen en daarmee de energiekosten reduceren, is voor iedereen interessant. Dankzij onze jarenlange ervaring leveren wij altijd een installatie welke het beste past bij uw specifieke situatie. En doordat de Saman Groep InstallQ gecertificeerd is, bent u verzekerd van een betrouwbare partner en uitstekende kwaliteit. Nu, maar ook later.

“De vraag naar grootzakelijke zonnepaneleninstallaties groeit. Onze klanten vinden de proactieve benadering van de Saman Groep erg prettig en de meerdere disciplines die binnen de organisatie met elkaar samenwerken. Ze kiezen bewust voor één totaalpartner voor alle installatie-, elektra- en constructiewerkzaamheden die bij een project komen kijken.”

Stephan van der Kolk – Projectmanager Grootzakelijk

Zonnepanelen voor uw bedrijf? Neem contact op voor een advies op maat

Benieuwd naar de mogelijkheden met zonnepanelen voor uw bedrijf? Door de sterk wisselende energieverbruiken en grote diversiteit in juridische bedrijfsvormen, is geen enkele situatie vergelijkbaar. De adviseurs van de Saman Groep zijn op de hoogte van alle regelgeving en informeren u graag. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

De Saman Groep breidt activiteit zonne-energie verder uit | Poortvliet | Zonnepanelen Zakelijk

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek en offerte aan