Monitoring van jouw zonnepanelen

Jij hebt zonnepanelen op jouw woning en dat is fijn. Maar, stel dat jouw systeem plotseling uitvalt, wil je dat zo snel mogelijk weten. Tijdens de installatie van de zonnepanelen hebben wij hiervoor een speciale gateway naast de omvormer gemonteerd; de SunGate/Bruto Productie Meter. Met deze SunGate/Bruto Productie Meter houden wij de goede werking van jouw zonnepanelen nauwlettend in de gaten. Mocht er zich een storing voordoen, dan krijgen wij direct een signaal en ondernemen we actie!

Je kunt zelf ook inloggen op het SunData portaal van jouw zonnepanelen.

Hoe kom ik bij het portaal?

  1. Klik op deze knop om naar het portaal te gaan

2. Vul je postcode in, in het daarvoor bedoelde veld

3. Vul het nummer zoals op onderstaande foto's in. De code van SunGate begint met XMX en bestaat uit 6 letters + 10 cijfers. Het gaat alleen om de eerste code. De losse cijfers daarachter kun je negeren. In het geval van een Landis Bruto Productie Meter is het een E en 16 cijfers. In het geval van een kwhiq is het IQ en 14 cijfers.

4. Je hebt nu inzicht in de prestatie van jouw zonnepanelen

Hoe werkt de SunGate/Bruto Productie Meter?

Met de SunGate/Bruto Productie Meter wordt jouw omvormer aan een onafhankelijk GPRS netwerk gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat als jouw eigen WiFi-verbinding wordt verbroken, er toch een verbinding blijft met de zonnepanelen. De Sungate/Bruto Productie Meter versleuteld jouw gegevens veilig en stuurt deze naar ons SunData monitoringsplatform. Hierdoor hebben wij real-time inzicht in de actuele status en (storings)meldingen. Wij houden alle meldingen scherp in de gaten en nemen contact met je op als we een probleem zien ontstaan.