Vanaf het eerste contact had ik al een goed gevoel.

De heer Schreijenberg wil graag verduurzamen, omdat fossiele brandstoffen eindig zijn. Enkele jaren geleden had hij bij een installateur al negen zonnepanelen gekocht om mee te werken aan het opwekken van duurzame energie. Ook zijn in de loop der jaren alle ramen voorzien van HR++ beglazing en is de cv-ketel vervangen door een hr-ketel. Later zette hij opnieuw stappen in de energietransitie in samenwerking met de Saman Groep.

Hybride warmtepomp en extra zonnepanelen

“Een paar jaar terug kwam ik via een advertentie in de krant met de Saman Groep in gesprek over een warmtepomp. Onze woning is gebouwd in de jaren 70. Daarom kwam een hybride warmtepomp het meest in aanmerking om gas te besparen. In verband met het stroomverbruik van de warmtepomp werd ons geadviseerd om ook het aantal zonnepanelen op ons dak uit te breiden. Met de beschikbare ruimte kwamen we daarbij uit op 13 extra zonnepanelen. Onze maandelijkse energiekosten zijn ruim 60% afgenomen sinds de hybride warmtepomp in werking is gegaan. Mijn conclusie is als je de investering van de warmtepomp en zonnepanelen uit eigen middelen kunt betalen, het gezien de huidige bankrentes een rendabele investering is.”, aldus de heer Schreijenberg.

Goed luisteren

“De installatie van zowel de warmtepomp als de zonnepanelen verliepen vlekkeloos. Hoewel de afstelling van de warmtepomp – met name na een storing twee jaar na de installatie – wat problemen gaf, heeft de Saman Groep altijd naar mij geluisterd en de nodige maatregels getroffen. Toen wij pasgeleden onze auto inruilden voor een gedeeltelijk elektrische auto, was het door onze positieve ervaringen voor ons logisch om de installatie van een laadpaal ook door de Saman Groep te laten doen.”, geeft de heer Schreijenberg aan.

Niet in de steek gelaten

“Vanaf het eerste contact met de verkoper en de daaruit voortvloeiende acties had ik een goed gevoel bij dit bedrijf. Voor mij is het van groot belang dat ik als klant wordt gehoord en dat men reageert op eventuele vragen. Ik ontvang liever een bericht dat men niets kan doen, dan dat ik helemaal geen gehoor krijg. In de afgelopen jaren heeft de Saman Groep mij niet in de steek gelaten toen er uitdagingen waren. Uiteindelijk werd alles perfect opgelost. Daarom zou ik de Saman Groep anderen aanraden. Een pluim voor alle monteurs die ik heb mogen begroeten!”, sluit de heer Schreijenberg af.