Klantervaringen

De heer Hendrikse en mevrouw Hubregtse

De heer Hendrikse en mevrouw Hubregtse - Burg- Haamstede

Alle afspraken worden netjes nagekomen en de installaties werden tijdig uitgevoerd.

In de huidige tijd is verduurzaming voor de heer Hendrikse en mevrouw Hubregtse uit Burgh-Haamstede een ‘must’, kijkend naar de klimaatveranderingen en de manier waarop de aarde door de mensheid volledig dreigt te worden uitgeput.

Van het gas af en zelfvoorzienend in elektriciteitsbehoefte

“Toen wij in 2018 onze nieuwe – goed geïsoleerde – woning in Burgh-Haamstede kochten, wilden we ook op een duurzame manier met energie omgaan. De woning werd opgeleverd  met vier zonnepanelen. Omdat wij graag van het gas af wilden, hebben we contact gezocht met de Saman Groep. We lieten ons adviseren over een warmtepomp. Aanvankelijk gingen we uit van een hybride warmtepomp, maar in het gesprek met adviseur Werner Kafoe kwam al snel naar voren dat een all-electric warmtepomp ook mogelijk was. Daarmee konden we volledig van het gas af. De keuze was snel gemaakt. Om volledig duurzaam te voorzien in onze stroombehoefte, besloten we daarnaast 18 zonnepanelen te laten bijplaatsen.”, geeft de heer Hendrikse aan. De woning beschikte bij oplevering ook over een ventilatiesysteem.

Kalkvrij water

Verder lieten ze een waterontharder installeren. “Het water hier op de Kop van Schouwen is uitzonderlijk hard. Op alle apparaten die water gebruiken, zoals de waterkoker, zien we een sterke kalkafzetting. Ook op ons roestvrij stalen aanrechtblad was kalkafzetting altijd te zien. Daarom kozen we voor een waterontharder. Ook voor de levensduur van de apparaten is dit zeker een goede zaak. Het water voelt nu ook veel zachter en aangenamer aan en de smaak is beter.”

Geschiedenis

Waarom besloten de heer Hendrikse en mevrouw Hubregtse eigenlijk de installaties uit te laten voeren door de Saman Groep? “Ik ben afkomstig van Schouwen-Duiveland en na 42 jaar in de Randstad te hebben gewoond, wilden we weg uit de drukte. Daarom zijn we teruggekeerd naar Zeeland. Mijn ouders woonden in Ouwerkerk. De familie Saman kwam daar ook met enige regelmaat langs voor bijvoorbeeld de plaatsing en het onderhoud van de cv-ketel. Dit alles tot grote tevredenheid. Toen wij onze woning kochten en wilden verduurzamen was de keuze voor de Saman Groep eenvoudig, omdat ik ervan overtuigd ben dat de organisatie een goede naam heeft.”, aldus de heer Hendrikse.

Deskundige organisatie

In het voorjaar van 2018 hebben de heer Hendrikse en mevrouw Hubregtse contact gezocht. “Na het eerste contact volgden verschillende gesprekken met de heer Kafoe. Petje af! De gesprekken waren zeer goed, uiterst deskundig en de heer Kafoe nam alle tijd om alles goed uit te leggen. Daarnaast waren de gesprekken ook zeer aangenaam. Wij voelden ons echt welkom. De installatie van de zonnepanelen, warmtepomp en waterontharder is door vier of vijf verschillende teams gedaan. Alle afspraken werden netjes nagekomen en de installaties werden tijdig uitgevoerd. We zijn tevreden!”

Goede opbrengst

“De afgelopen tijd hebben de zonnepanelen het goed gedaan. Door veel zonuren hadden we een goede opbrengst. Wat ons gemiddelde verbruik is kunnen we nu nog niet concreet aangeven. Aan het einde van dit jaar krijgen we namelijk pas de afrekening over het eerste volledige jaar dat we hier wonen. De investeringen waren best fors, maar als het goed is hebben we de kosten in circa zeven à acht jaar terugverdiend.”, geeft de heer Hendrikse aan. Mocht het energieverbruik hoger uitvallen dan destijds werd ingeschat, dan overwegen ze om nog enkele zonnepanelen te laten bijplaatsen. Verder overwegen ze het resterende deel van het platte dak te voorzien van een sedum dakbedekking.

Duurzame installateur

“Tot slot bevelen wij de Saman Groep zeker aan. We zijn ervan doordrongen dat de Saman Groep een zeer goede naam heeft, zeer deskundig is en in alle contacten die we hebben gehad, zeer voorkomend is. De organisatie timmert hard aan de weg op het gebied van verduurzaming en heeft alle kennis in huis.”