Zo vervangt u zelf uw HappyDrops doseerunit

Dit heeft u nodig

 • Zwarte montagesleutel

 • HappyDrops doseerunit

Zo vervangt u de doseerunit

 1. Hangt uw HappyDrops in de meterkast? Begin dan met het leegmaken van de meterkast. U kunt namelijk wat water knoeien omdat uw HappyDrops vol met water zit.

 2. Naast uw HappyDrops vindt u een stopkraan. Staat de blauwe hendel in lijn met uw leiding? Dan is de kraan open en kan er water door uw leiding en uw HappyDrops stromen. Staat de blauwe hendel dwars op uw leiding? Dan is de kraan gesloten en komt er geen nieuw water meer in uw HappyDrops. Zet deze stopkraan dicht.

 3. Er komt nu geen nieuw water meer in uw HappyDrops, maar er zit nog wel water in uw leiding. Spoel bijvoorbeeld het toilet door of laat de kraan even lopen om uw leiding zo ver mogelijk leeg te maken. Dit voorkomt dat er straks nog water uit uw leiding komt zodra u de HappyDrops losdraait.

 4. Bij de HappyDrops is een zwarte sleutel meegeleverd. Vanaf onder schuift u de sleutel om de HappyDrops heen.

 5. Draai met de zwarte sleutel uw HappyDrops open. De blauwe onderkant komt nu los. Let op! Deze bak zit vol met water.

 6. Zodra de blauwe bak helemaal los is, pakt u deze voorzichtig uit uw meterkast en leegt u de bak.

 7. U ziet nu de witte doseerunit zitten. Deze staat in de blauwe bak. Het kan ook gebeuren dat de doseerunit aan de deksel blijft hangen in het afdichtingsrubber. Haal de doseerunit los.

 8. U kunt nu uw nieuwe doseerunit pakken. Zet uw doseerunit in de blauwe bak en zorg ervoor dat de bovenkant ook goed in het afdichtingrubber zit.

 9. Draai vervolgens de onderkant weer vast met de zwarte sleutel.

 10. De doseerunit is nu vervangen. Zet uw stopkraan weer open en geniet weer van uw zachte water!

Ziet u het niet zitten om de doseerunit zelf te vervangen? Geen enkel probleem, de monteurs van de Saman Groep doen het graag voor u!