Omvormer

SolarEdge

SolarEdge omvormer en power optimizers

Zonder omvormer geen werkende zonnepanelen. Met dit systeem krijg je één SolarEdge omvormer met op ieder zonnepaneel SolarEdge power optimizers. Daardoor werken de zonnepanelen onafhankelijk van elkaar.

SolarEdge is een alternatief voor bijvoorbeeld Enphase micro omvormers. Bij beide systemen is het mogelijk om jouw installatie te monitoren per zonnepaneel.

Op dit moment biedt de Saman Groep SolarEdge optimizers en omvormers niet aan in haar assortiment. Enphase micro omvormers zijn een passend alternatief.

Welk type omvormer moet ik kiezen?

Wij werken met omvormers die serie of parallel geschakeld zijn. Wat het beste voor jou is, is afhankelijk van jouw situatie.

Hoe werkt serie geschakeld?

Heb jij geen schaduw op je dak? Plaats je ook de zonnepanelen op één dakvlak? Kies dan voor een serie geschakelde omvormer. Dit type omvormer behandeld alle zonnepanelen als één en is de meest voordelige optie. Maar de installatie is dan zo sterk als de zwakste schakel, wanneer er één paneel in de schaduw komt te liggen, heeft dit effect op de opbrengst van de totale installatie.

Hoe werkt parallel geschakeld?

Als je zonnepanelen plaatst op verschillende hellingshoeken of er schaduw is door bijvoorbeeld een grote boom. Dan gebruiken we een parallelschakeling. In dit geval wordt er aan ieder zonnepaneel een power optimizer gekoppeld. Iedere zonnepaneel wordt aan de omvormer gekoppeld. Vervolgens zet de omvormer de opgewekte stroom om in bruikbare wisselstroom. Deze stroom kun je vervolgens in huis gebruiken. Raakt één zonnepaneel defect, dan heeft dit geen invloed op de andere zonnepanelen. Ook het effect van schaduw blijft hierdoor optimaal. De panelen die niet in de schaduw liggen blijven namelijk optimaal presteren.

3-fase of 1-fase omvormer kiezen?

In Nederland heeft iedereen een 1-fase of 3-fase elektriciteitsaansluiting in de meterkast. Weet jij hoeveel energie je gaat opwekken met zonnepanelen? Dit bepaalt of je een 1-fase of 3-fase omvormer en aansluiting nodig hebt. We leggen je uit hoe dit zit in deze blog.

Kies jouw omvormer

De omvormer is het hart van jouw zonnepaneleninstallatie. Hiermee wordt de opgewekte zonne-energie omgezet in stroom die je in huis gebruikt.

Zonnepanelen van de Saman Groep

Jaarlijks installeert de Saman Groep meer dan 100.000 zonnepanelen. Een echte zonnepanelen installateur dus. Bovendien hebben we al ruim 15 jaar ervaring in zonne-energie. Hierdoor ben je verzekerd van een ervaren installateur.

Wij kopen onze materialen grootschalig in. Daarmee garanderen we de beste prijs-kwaliteitsverhouding en scheppen we voor jou de beste voorwaarden. Mogen wij binnenkort ook bij jou zonnepanelen installeren?

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *