Goed bezig! Jij hebt zonnepanelen op jouw woning en draagt zo jouw steentje bij aan het milieu. Bovendien bespaar je al snel honderden euro’s op de energierekening. Maar, stel dat jouw systeem plotseling uitvalt, dan wil je dat zo snel mogelijk weten! Tijdens de installatie van de zonnepanelen hebben wij hiervoor een speciale gateway naast de omvormer gemonteerd; de SunGate/Bruto Productie Meter! ┬áMet deze SunGate/Bruto Productie Meter houden wij de goede werking van jouw zonnepanelen nauwlettend in de gaten. Mocht er zich een storing voordoen, dan krijgen wij direct een signaal en ondernemen we actie!

Hoe werkt de SunGate/Bruto Productie Meter?

Met de SunGate/Bruto Productie Meter wordt jouw omvormer aan een onafhankelijk GPRS netwerk gekoppeld. Dit zorgt ervoor dat als jouw eigen WiFi-verbinding wordt verbroken, er toch een verbinding blijft met de zonnepanelen. De Sungate/Bruto Productie Meter versleuteld jouw gegevens veilig en stuurt deze naar ons SunData monitoringsplatform. Hierdoor hebben wij real-time inzicht in de actuele status en (storings)meldingen. Wij houden alle meldingen scherp in de gaten en nemen contact met je op als we een probleem zien ontstaan.

Wat vind ik in het portaal?

Je kunt zelf inloggen op het SunData portaal van jouw zonnepanelen. Daar zie je maandelijks hoe jouw zonnepanelen gepresteerd hebben en wat de verwachting is voor de volgende periode. Hiervoor meten wij de systeemprestaties aan de hand van de zonlichtinstraling die op het dichtstbijzijnde KNMI weerstation van uw woning wordt gemeten. Hieronder zie je welke extra informatie je kunt inzien over de systeemprestaties en het weer.

Hoe kom ik bij dit portaal?

  1. Klik op deze link om naar het portaal te gaan
  2. Vul je postcode in, in het daarvoor bedoelde veld
  3. Vul het nummer zoals op onderstaande foto’s in. De code van SunGate begint met XMX en bestaat uit 6 letters + 10 cijfers. Het gaat alleen om de eerste code. De losse cijfers daarachter kun je negeren. In het geval van een Landis Bruto Productie Meter is het een E en 16 cijfers. In het geval van een kwhiq is het IQ en 14 cijfers.
  4. Je hebt nu inzicht in de prestatie van jouw zonnepanelen