Meterkastcheck

Wist je dat 34% van de elektriciteitsongevallen ontstaan in de meterkast? Hierdoor kan brand kan ontstaan. Dat wil natuurlijk niemand. Je meterkast is het hart van je woning op het gebied van elektriciteit. Gaat er iets mis in de meterkast kan dit grote gevolgen hebben. Daarom vertellen we je nu waarop je zelf kunt letten.

Werkt je aardlekschakelaar nog goed?

Dat kun je testen! Op de aardlekschakelaar vind je een testknop. Bij ABB-groepenkasten is dit aangegeven met de letter T. Druk je hierop? Dan moet de aardlekschakelaar zichzelf uitschakelen en valt de stroom uit. Hierna zet je de schakelaar weer aan door de knop omhoog te duwen. Schakelt de aardlekschakelaar met de testknop niet uit of weigert deze weer in te schakelen, neem contact met ons op. Mogelijk moet jouw meterkast worden vervangen.

Zie je breuken en/of smeltsporen in de meterkast?

Ook de visuele controle is belangrijk. Zie je breuken in de omkasting of smeltsporen? Beide kunnen erop wijzen dat er iets binnenin de meterkast niet goed zit. Wanneer je bij de visuele inspectie vreemde dingen ziet, vraag dan even bij ons na of het goed gaat! Mocht het gevaarlijk zijn, moet jouw groepenkast worden vervangen.

Heb je nog ouderwetse draaistoppen?

Het hoeft geen probleem te zijn dat je draaistoppen in je meterkast hebt, houd er wel rekening mee dat deze vaak al circa 25 jaar oud zijn. Je weet niet wanneer de draaistoppen het gaan begeven. Meestal gebeurt dit op een moment wat je heel slecht uitkomt. Denk daarom vooraf na over vervanging van jouw groepenkast en ga vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Is jouw meterkast klaar voor de toekomst?

Als je plannen hebt om bijvoorbeeld elektrisch te gaan rijden of zonnepanelen te plaatsen, kan het zijn dat jouw groepenkast nog niet klaar is voor de toekomst. Misschien heb je nu een 1-fase aansluiting en heb je straks een 3-fase aansluiting nodig. Twijfel je of jouw meterkast moet worden vervangen? Vul dan onderstaand formulier in, dan checken wij jouw meterkast!

Doe de gratis meterkastcheck

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam

Postcode en huisnummer *

Telefoonnummer *

E-mailadres *

Situatiefoto meterkast

Foto groepenverdeler

Foto (slimme) meter

(Extra) bestanden uploaden