Klantervaringen

Dhr. Verseput

Het contact met de Saman Groep is goed verlopen en er werd goed meegedacht.

Over verduurzaming wordt veel gesproken. In Nederland, maar zeker ook in de hele wereld. De heer Verseput uit Zonnemaire wilde al een langere tijd zonnepanelen op het dak van zijn schuur om te verduurzamen. Maar, eerst moest het asbestdak van de schuur vervangen worden en een nieuwe elektriciteit- en netwerkkabel naar de schuur worden gelegd. Toen dat was gebeurd, konden de zonnepanelen op het dak.

Flinke bijdrage aan de groene energievoorziening

“Ik vind het een prettig idee om niet afhankelijk te zijn van een energiemaatschappij. Met zonnepanelen kan ik bovendien met relatief weinig kosten een flinke bijdrage leveren aan het duurzaam opwekken van energie. Niet met mega molens of andere grote installaties. Gewoon op mijn eigen dak. Prachtig. Het zou mooi zijn als de groene zonne-energie in de toekomst ook goed opgeslagen zou kunnen worden.”, aldus de heer Verseput.

Gas besparen

Naast zonnepanelen, verduurzaamt de heer Verseput ook op andere manieren. “Eerder heb ik een houtkachel met warmtewisselaar laten plaatsen. Aangezien er veel bomen op mijn erf staan die regelmatig bijgehouden moeten worden, is er veel hout beschikbaar. Om gas te besparen, is de houtkachel aangesloten op de cv-ketel. Het liefst zou ik in de toekomst ook nog een warmtepomp aanschaffen. Ik bekijk het stap voor stap. Eerst wil ik ervaren hoe het met de zonnepanelen verloopt.”

Lokaal en ervaren

De Saman Groep is voor de heer Verseput op Schouwen-Duiveland dé partij op het gebied van zonne-energie. “Hoewel verschillende partijen regelmatig aanbiedingen sturen voor zonnepanelen, heb ik bewust gekozen voor een lokaal en degelijk bedrijf met ervaring. Het contact met de Saman Groep is goed verlopen. Dankzij de asbestrenovatie heeft de realisatie wel wat langer geduurd. De eerste offerte heb ik drie à vier jaar geleden gehad. Er was nooit opdringerig contact. Integendeel zelfs. Het was een heel denkproces over de juiste ligging van de panelen, waar de kabel moest lopen en wat voor kabel het moest zijn. Er werd goed meegedacht.”

In drie maanden de halve energierekening opgewekt

Aan het begin van de coronatijd zijn de zonnepanelen geïnstalleerd. “Het werk ging gewoon door en de installatie is perfect verlopen. Ik zou de Saman Groep zeker aanraden. Sinds de installatie werd het mooi weer. Daardoor is de productie van de zonnepanelen zeer goed. Ik kan nog niet zeggen wat de zonnepanelen in een jaar opleveren, maar op basis van de eerste drie maanden ben ik heel enthousiast. De helft van mijn energierekening is al opgewekt. Ik heb bewust gekozen voor overcapaciteit, zodat ik in de toekomst eventueel elektrisch kan rijden. Een andere optie is om over te stappen op een elektrische boiler en elektrisch koken. Mogelijkheden genoeg om slim met de duurzame zonne-energie om te gaan.”, sluit de heer Verseput af.