Klantervaringen

Mevr. Paasse

De adviseur kwam bij ons thuis en was deskundig.

Mevrouw Paasse uit Wemeldinge is al een langere tijd bezig met het moderniseren en verduurzamen van haar woning. “Het is een flink pand en we doen veel zelf, dus het gaat stap voor stap. Twee jaar geleden hebben we een energiescan laten maken om inzicht te krijgen in de meest interessante volgende stappen die we kunnen zetten. Zonnepanelen kwamen daar als interessante optie uit. Het levert snel een flinke besparing op, is economisch interessant en we hoeven niet zelf te klussen.” Inmiddels zijn de zonnepanelen geplaatst en deelt mevrouw Paasse haar ervaringen met verduurzamen.

Duurzamere wereld

“Duurzaamheid is belangrijk voor mij. Ik zie dat het klimaat verandert en dat actie nodig is om de doelen van het klimaat akkoord te behalen. Ik wil  ook mijn steentje bijdragen om minder energie te verbruiken en uiteindelijke van fossiele brandstoffen af te kunnen gaan. Het voordeel is dat we als Europa hierdoor ook veel meer zelfvoorzienend kunnen worden.  Het hoeft niet allemaal morgen, maar het is wel iets waar we de komende jaren mee aan de slag moeten.”, aldus mevrouw Paasse.

Meer comfort en beter rendement

“Veel van de maatregelen die je kunt nemen om te verduurzamen hebben ook voordelen. Isoleren heeft bij ons echt veel meer comfort in huis gebracht en de zonnepanelen leveren een beter rendement dan het geld op de bank. Wanneer elektrische apparaten vervangen moeten worden, kijk ik goed naar de energielabels, zodat we ook daar stap voor stap verbeteren. Bij het vervangen bij de kookplaat zijn we daarnaast overgegaan op inductie. Onze zonnepanelen wekken hiervoor zelf de benodigde stroom op. Onze cv-ketel is nog niet aan vervanging toe, maar ik ben wel aan het nadenken hoe ik deze zou willen vervangen als er in de komende jaren een grote reparatie aan zou komen. Het is goed dat er een plan ligt voordat je opeens moet beslissen. Voor de juiste keuze wacht ik eerst nog de plannen van de gemeente af. Op korte termijn laten we wel nieuwe kozijnen plaatsen met HR++ glas.”, geeft mevrouw Paasse aan.

Goede overwegingen

Mevrouw Paasse heeft contact gehad met een aantal bedrijven en haar keuze gemaakt op basis van prijs, maatwerk en referenties van bekenden. “Het was wel even puzzelen om de juiste vergelijking te maken tussen de offertes. Bij de Saman Groep ging alles snel. De adviseur kwam bij ons thuis en was deskundig. Hij heeft echt op basis van de situatie de opties besproken, zodat ik goed kon beslissen. Zo kozen we er bijvoorbeeld voor om de zonnepanelen te verdelen over de oost- en westzijde van het dak. De oostzijde is iets gunstiger, maar nu is de productie meer over de dag verdeeld. Dat is interessant als straks de salderingsregeling wordt afgebouwd

Snelle, professionele installatie

Voorafgaand aan de installatie had mevrouw Paasse ervoor gezorgd dat de installateurs overal netjes bij konden; zowel voor de meterkast als bij de plek voor de omvormer. “De installatie ging heel snel. In één dag is alles geïnstalleerd. Het team was professioneel, had goed gereedschap mee en heeft de werkplek netjes opgeruimd. Het was goed van de mannen te horen dat het geen ingehuurde krachten waren, maar dat ze allemaal in dienst waren van de Saman Groep. De elektricien zelfs al flink wat jaar!”

Goede opbrengst van de zonnepanelen

“Op de app kan ik elke dag zien wat de zonnepanelen opleveren.  We profiteren nu ook met de panelen van het mooie weer, de installatie heeft in iets meer dan een maand 20% van de te verwachten jaaropbrengst geleverd. Dat ziet er goed uit en ik ben heel benieuwd wat de panelen in de winter zullen presteren.  We zijn erg tevreden met de dienstverlening van de Saman Groep. Ze zijn snel, boden een competitieve aanbieding, bieden maatwerk waar nodig en de installatie is vakkundig gelegd!”, sluit mevrouw Paasse af.