Klantervaring

Familie Ossewaarde

Voor ons was het belangrijk dat de installateur ruime ervaring heeft

Voor familie Ossewaarde uit Wolphaartsdijk is het belangrijk om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Daarom kozen ze – naast andere energiemaatregelen – voor een all-electric warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor kreeg het huis bij de keuring van de gemeente zelfs een 10 voor energie.

All-electric warmtepomp en zonnepanelen

“Bij ons mogen er geen gasaansluitingen meer aangelegd worden. Daarnaast wilden wij sowieso van het gas af, omdat we het belangrijk vinden om meer te doen voor het milieu en niet afhankelijk willen zijn van gas. Daarom was de keuze voor een all-electric warmtepomp makkelijk. De adviseur van de Saman Groep adviseerde de all-electric Daikin Altherma LT Bluevolution warmtepomp, deze het beste bij onze woning paste. Daarnaast lieten we 27 JA Solar zonnepanelen installeren in drie rijen van negen panelen. Met deze installaties proberen we nul op de meter te krijgen.”, geeft familie Ossewaarde aan.

Installateur met ervaring

In hun zoektocht naar een installateur, zocht familie Ossewaarde vooral naar een betrouwbare, ervaren partner. “Ik reed vaak naar Zierikzee voor mijn werk en kwam dan altijd langs de Saman Groep. Voor ons was het belangrijk dat een installateur ruime ervaring heeft en betrouwbaar overkomt met de expertise die je van een installatiebedrijf hoopt te verwachten. Naar ons idee heeft de Saman Groep veel ervaring in het plaatsen van warmtepompen en zonnepanelen. Daardoor was de keuze voor ons niet moeilijk. Het contact verliep uitstekend. Vanaf het begin werd er meegedacht en zelfs toen er kort na het bestellen een actie kwam, kregen we ook de korting van de actie.”

Klantvriendelijk

De installatie van de all-electric Daikin Altherma LT Bluevolution warmtepomp had wel wat voeten in de aarde, buiten de schuld van de monteurs om, geeft familie Ossewaarde aan. “We kozen ervoor om een mantelbuis aan te laten leggen door een aannemer, zodat de buitenunit van de warmtepomp achter de schuur kon staan. Echter had de aannemer de mantelbuis niet goed onder de fundering gelegd, waardoor de koelleiding er niet doorkwam tijdens de installatie van de warmtepomp. Uiteindelijk lukte het de monteurs met veel moeite om de verbinding ondergronds te maken, maar in de avond ging de warmtepomp toch in storing door oververhitting. Na het uitschakelen van de stroom zijn de monteurs gekomen. Vervolgens hebben ze via een andere weg een nieuwe koelleiding aangelegd. De leiding lag binnen een halfuur binnen en het probleem was opgelost. Bovendien hoefden we door deze situatie geen extra kosten te betalen, terwijl zowel de Saman Groep als wij er niets aan konden doen. Dat noem ik nog eens klasse en klantvriendelijk.”, aldus familie Ossewaarde.

Tevreden over de resultaten

“De all-electric Daikin Altherma LT Bluevolution warmtepomp levert zeer veel warmte op en nadat we meer dan 30 jaar in een oud huis hebben gewoond, hebben we nu een meer dan comfortabel warm huis. Daarnaast leveren de zonnepanelen al aardig wat stroom op. Via een handige app die de monteurs op onze telefoon hebben gezet, volgen we precies wat de installatie oplevert. Dat is top! Bovendien hoeven we niet zelf achter de ISDE-subsidie aan voor de warmtepomp, want dat doet de Saman Groep ook nog voor ons. We zijn meer dan tevreden over de installaties en de Saman Groep.”, sluit familie Ossewaarde af.