De monteurs waren vriendelijk en behulpzaam.

De familie Frijters uit Stampersgat besloot hun woning te verbouwen en tegelijkertijd te verduurzamen. De Saman Groep mocht een warmtepomp en zonnepanelen installeren. “We willen nog een lange tijd in ons huis blijven wonen en besloten te verbouwen. Dan investeer je natuurlijk ook gelijk in de toekomst en het verlagen van de energierekening. Voor ons moest het kosten-batenplaatje kloppen. Natuurlijk speelt de subsidie op de all-electric Daikin Altherma LT Bluevolution warmtepomp ook mee als je hiermee aan de slag gaat, maar uiteindelijk is het rendement op de investering altijd beter dan de rente op de spaarrekening. Dat we tegelijkertijd een positief effect hebben op het milieu is mooi meegenomen.”

Offertes voor een warmtepomp en zonnepanelen vergelijken

“Wij hadden de wens om een warmtepomp en zonnepanelen aan te schaffen. Daardoor moest bovendien onze groepenkast aangepast worden. Zoals zoveel mensen dat doen, besloten we om bij drie bedrijven een offerte aan te vragen om deze te vergelijken. Onze dorpsgenoten, familie Luijten, gaf ons de tip om ook met de Saman Groep contact op te nemen. Ik kende het bedrijf daarvoor niet echt, maar toevallig viel er die week ook een krantje in de bus van de Saman Groep met diverse aanbiedingen. Prijstechnisch zaten de drie offertes in verhouding dicht bij elkaar, maar het verschil was dat we bij de Saman Groep alles konden doen. Zo kregen we één aanspreekpunt voor alle duurzame installaties. Daardoor en door de goede referentie van de familie Luijten, besloten we voor deze organisatie te kiezen.”, aldus familie Frijters.

Dalende energierekening

Zo’n tien jaar geleden had de familie Frijters op hun garage al zeven zonnepanelen geplaatst van in totaal 1.960 Wattpiek. Nu heeft de Saman Groep nog 17 zonnepanelen van in totaal 5.520 Wattpiek extra geplaatst op het dak van de woning. “Met de nieuwe zonnepanelen kunnen we het extra stroomverbruik van de all-electric Daikin Altherma LT Bluevolution warmtepomp compenseren. Inmiddels zijn we een week van het gas af en liggen de extra zonnepanelen er een week op. Met een beetje zon zal de energierekening aanzienlijk dalen. Het contact met de Saman Groep beviel prima. Wegens omstandigheden werd de eerste afspraak verzet. De adviseur kwam de tweede keer na 18.00 uur, maar omdat het toen al donker was, kon hij niet meer goed buiten kijken naar het dak. We hebben de volgende dag allemaal foto’s gestuurd van ons dak en dat resulteerde in een goede offerte.

Installatie van de all-electric warmtepomp en zonnepanelen in Stampersgat

“De zonnepanelen en de all-electric warmtepomp zijn keurig op de afgesproken tijd geïnstalleerd. Wij vonden het zeer prettig dat de monteurs vriendelijk, behulpzaam en kundig waren. Ze kwamen met het juiste advies over hoe het nog beter kan. Hoewel ik zelf monteur bij een technische dienst ben, heb ik dat nog niet veel meegemaakt. Petje af voor deze monteurs. Ik heb fijne ervaringen met de Saman Groep en zou de organisatie zeker aanraden. Ik twijfel niet of de kleine puntjes op de i worden opgelost. Tot nu is de service prima geweest en dat geeft een fijn gevoel.”, sluit de familie Frijters af.