Dhr. Klippel, Ouwerkerk

Samen met de Saman Groep bereikten wij ons doel; een energieneutrale woning!

De Saman Groep plaatste 24 Jinko Solar zonnepanelen en een Daikin all-electric warmtepomp bij de familie Klippel te Ouwerkerk. “Bij onze vorige woning plaatste de Saman Groep de zonnepanelen naar tevredenheid. Daarom kozen we nu opnieuw voor de Saman Groep. Ons doel was om een energieneutrale woning te realiseren. Hiervoor adviseerde de Saman Groep ons een combinatie van een all-electric warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. Op die manier wekken we alle stroom zelf op en verbruiken we geen gas meer.” legt de heer Klippel uit.

Zo veel mogelijk verduurzamen

Het was niet de eerste verduurzamende stap voor de familie Klippel. De heer Klippel vertelt: “We hebben de bestaande binnenwanden opnieuw geïsoleerd en voorzien van beplating. Ook ons dak heeft maar liefst 14cm dikke isolatie. Wij vinden het zeer belangrijk om onze bijdrage te leveren aan het milieu.”

Denken in oplossingen

De plaatsing van de zonnepanelen is niet helemaal vlekkeloos verlopen bij de familie Klippel. “De eerste keer is er bij de plaatsing van de zonnepanelen schade aan het dak ontstaan. Gelukkig werd dit keurig opgelost door een aantal kundige en ervaren monteurs.” licht de heer Klippel toe.

Samen voor energieneutraal

“Samen met de Saman Groep is ons doel bereikt; een energieneutrale woning. De zonnepanelen verwachten we binnen vijf jaar terugverdiend te hebben. Voor de warmtepomp zal dit nog iets langer duren. Het contact met de Saman Groep verliep goed. Ook hadden wij geen omkijken meer naar het afhandelen van de subsidieaanvraag en de BTW teruggaaf. Wij raden de Saman Groep zeker aan en zijn een tevreden klant.” sluit de heer Klippel af.