Familie Manni

Met deze hybride warmtepomp behouden we onze jonge CV-ketel en besparen we toch veel gas.

Vrijwel iedereen die geboren en getogen is op Schouwen-Duiveland kent de Saman Groep. Dit geldt ook voor familie Manni uit Ouwerkerk. De Saman Groep plaatste hier 24 SunPower zonnepanelen en een hybride warmtepomp. “Wij zijn ruim 40 jaar zelfstandig ondernemer geweest in Schouwen-Duiveland. Hierdoor wisten wij dat de Saman Groep een goede reputatie heeft in de regio. Na de bezoeken van de adviseurs hadden wij het vertrouwen dat de Saman Groep de verwachting waar kon maken. De adviseurs waren netjes, lichtten ons goed voor en kwamen met de beste oplossing voor onze situatie. Bovendien stonden ze ons het hele traject bij.” vertelt de heer Manni.

Warmtepomp samen met de bestaande CV-ketel

“Op basis van ons stroomverbruik en het rendement kozen we deze zonnepanelen. Een hybride warmtepomp leek ons ook interessant. De stapelkorting van de Saman Groep gaf de doorslag om hier ook naar te informeren. Op een tweede installatie kregen wij dan extra korting. In onze situatie kwam de Remeha Elga Ace als beste uit de bus. Deze werkt samen met onze Nefit cv-ketel welke nog niet aan vervanging toe is.” legt de heer Manni uit.

De ene verduurzamende maatregel versterkt de ander

“In onze woning voerden wij verder verduurzamende maatregelen uit zoals het plaatsen van triple glas en (vloer)isolatie. Ook is de woning voorzien van vloerverwarming, dit bood extra voordelen bij de hybride warmtepomp. Alles past zo mooi bij elkaar en is in dezelfde ruimte geplaatst om zo de kosten laag te kunnen houden. Verduurzamen is een mooie mogelijkheid om bij te dragen aan de klimaatdoestellingen. Bovendien worden de kosten voor stroom en gas steeds hoger. Dankzij de zonnepanelen en warmtepomp nemen we steeds minder stroom en gas af. We leveren zelfs meer terug dan we verbruiken.” licht de heer Manni toe.

Niets dan lof over de Saman Groep

Om af te sluiten van de heer Manni het contact met de Saman Groep graag samen: “De zonnepanelen en warmtepomp werden netjes aangelegd. Alles werkt naar behoren, voor de monteurs hebben wij niks dan lof. Ook vanuit kantoor werd de BTW teruggaaf keurig in orde gemaakt en onze korting correct verrekend. Wij bevelen de Saman Groep zeker aan.”