Dhr. Draaisma, Heinkenszand

De Saman Groep legde alles uit in begrijpelijke taal.

Klaas Draaisma uit Heinkenszand heeft een duurzame woning, hij vertelt graag waarom: “Persoonlijk vind ik het mijn plicht om verder vooruit te kijken dan ik zelf leef. Voor mijn kinderen wil ik een mooie planeet achterlaten. Bovendien hebben wij ook op financieel gebied de mogelijkheid om de verduurzamende maatregelen daadwerkelijk te realiseren. De Saman Groep legde de duurzame installaties op een begrijpelijke manier uit. Ik zou hen zeker aanbevelen als duurzame totaalinstallateur.”

Een woning vol duurzame installaties

De woning van Klaas is voorzien van allerlei duurzame installaties: “Direct bij de bouw van de woning in 2012 werd er een zonneboiler geïnstalleerd voor warm tapwater. Ook vulden wij de Intergas cv-ketel aan met een hybride warmtepomp en kozen wij voor zonnepanelen. Al met al besparen wij veel gas en wekken we onze stroom zelf op. Voor het comfort kozen wij bij de bouw van de woning al direct voor vloerverwarming en het afgelopen jaar werd ons platte dak voorzien van sedum beplanting. De plaatsing van alle duurzame maatregelen ging niet altijd zonder slag of stoot, maar uiteindelijk is alles geworden zoals wij voor ogen hadden.” vertelt Klaas.

Continu blijven verbeteren

“Met alle doorgevoerde verbeteringen zie ik al een forse daling in gasconsumptie. Ik ben wel bezig om verder te kijken of ik nog meer verbeteringen kan doorvoeren in de woning. Gelukkig staat de techniek niet stil en komen er steeds weer nieuwe mogelijkheden.” sluit Klaas af.