Klantervaringen

Dhr. de Kok

Na de installatie werd alles keurig opgeruimd.

Bij familie De Kok in Terneuzen was de heer des huizes al snel overtuigd van het voordeel van zonnepanelen. Mevrouw De Kok vreesde echter voor het aanzicht van het huis. “Bij ons moesten de zonnepanelen namelijk aan de straatkant van het huis komen. Ziet dat er wel fraai uit”, zegt Ad de Kok over de bestaande twijfel. “Ja, ik heb wel wat moeten lobbyen bij mijn vrouw.”

Zonnepanelen

Inmiddels liggen er 16 AllBlack-panelen op het dak. “Ons huis is modern en strak, met donkergrijze dakpannen. Daar passen deze panelen prima bij. De panelen vallen nauwelijks op.” Dat de heer De Kok graag zonnepanelen wilde, had voor een groot deel ook te maken met zijn functie als lector Hernieuwbare Grondstoffen aan de Hogeschool Rotterdam. De Kok lachend: “Dan wordt toch wel verwacht bij te dragen aan het milieu. Ik heb ook gekeken naar een elektrische auto, maar dat zie ik nu nog niet zitten vanaf huis naar Rotterdam.”

De Saman Groep bekeek de situatie

Via een advertentie kwam de heer De Kok bij de Saman Groep uit Zierikzee terecht. “Er is toen iemand langsgekomen om de situatie ter plekke te beoordelen. Lastig punt was dat de kabel van de omvormer naar de meterkast beneden moest. Er zou door twee verdiepingen heen geboord moeten worden.” Uiteindelijk kwam de installatiemonteur met een andere, veel fraaiere oplossing: een elektriciteitspijp aan de buitenkant van de woning. De heer De Kok was en is er zeer verguld mee: “Ik zag op tegen dat boren. Je weet nooit wat je dan tegenkomt. Die pijp langs buiten is een zeer creatieve oplossing en ook nog eens met oog voor detail afgewerkt. De pijp zit achter de regenpijp verscholen én is ook nog eens donker van kleur. Mooi gecamoufleerd dus.”

Inzicht in opbrengst via de app

Over de Saman Groep is de de heer De Kok dan ook vol lof. “Na de installatie werd alles keurig opgeruimd. Zelfs het stof op de buitenlamp en de kozijnen werd afgedaan!” Middels een slimme meter en een app op de computer, heeft de heer De Kok een uitstekend beeld van verbruik en opbrengst. “Ik zet die gegevens in een spreadsheet. Ik wil weten welk percentage van ons verbruik we halen uit zonne-energie. Dat was in februari al 85 procent dus dat wordt in de warmere maanden alleen maar beter. We wekken meer op dan we verbruiken.”