Klantervaring

Familie Salomons

De monteurs van de Saman Groep werken snel en efficiënt

De familie Salomons uit Noord-Brabant speelde al een tijdje met de gedachte om zonnepanelen te laten installeren. Voorheen waren er veel vragen, dit weerhield de familie ervan om een volgende stap te zetten. Via het Energieloket van de gemeente is de volgende stap toch gezet. “De gemeente organiseerde een webinar waar een adviseur van de Saman Groep alle vragen beantwoordde. Hier is het grootste gedeelte van onze twijfel weggenomen. Tijdens het persoonlijke adviesgesprek met de Saman Groep viel alles op zijn plek.’’

Verhouding tussen prijs en rendement

In december 2020 was het zover en plaatste de Saman Groep 10 JA Solar zonnepanelen bij de familie. “De monteurs zijn goed op elkaar ingespeeld. In een halve dag lagen de zonnepanelen op het dak. De monteurs van de Saman Groep werkten snel en efficiënt. Omdat de installatie in de winter is geplaatst, is het lastig om al een uitspraak te doen over de opbrengst van de zonnepanelen. De Saman Groep bood voor ons de beste verhouding tussen prijs en rendement. Dus de verwachting is wel dat de zonnepanelen over een heel jaar gezien goed rendement opleveren.’’ vervolgt meneer Salomons.

De visie voor de toekomst

In het verleden isoleerde de familie al de muren van hun woning. Bovendien is de woning reeds voorzien van dubbel glas. Een volgende stap voor ons is een nieuwe cv-ketel als de oude HR ketel aan vervanging toe is. Hier verwachten wij wel verbetering mee te bereiken. Voor in de toekomst hopen wij nog op goede plannen van de overheid om ook onze woning energieneutraal te maken.’’ sluit meneer Salomons af.