Klantervaringen

Familie Otte

Binnen een jaar brachten de zonnepanelen al ruim de verwachte kWh opbrengst op.

Familie Otte uit Kruiningen besloot om zonnepanelen te huren bij de Saman Groep. “We wilden graag zonnepanelen. Voor ons was het aantrekkelijker om te kiezen voor zonnepanelen huren ten opzichte van kopen. We wisten namelijk niet zeker of zonnepanelen wat voor ons zou zijn en ook niet wat de panelen daadwerkelijk zouden opbrengen. Door te huren hoefden we geen grote uitgave in één keer te doen. Tot op heden zijn we erg blij dat we deze stap hebben gezet. De zonnepanelen hebben binnen een jaar ruim de hoeveelheid kWh opgebracht die opgegeven is in de offerte. We zijn dus zeker tevreden!”

Duurzame energie opwekken

Naast zonnepanelen, heeft de heer Otte ook andere verduurzamende maatregelen getroffen in huis. “Verduurzaming betekent voor ons een mooie mogelijkheid om op een groene manier onze eigen energie op te wekken. Daarnaast verbruiken we energie op een duurzame manier. We hebben onder andere alle lichtbronnen voorzien van LED verlichting. Dat scheelt energiekosten en geeft mooi licht. Ook hebben we van alles in huis geautomatiseerd, zoals de rolluiken, lampen en afzuiging. De lampen zijn bijvoorbeeld voorzien van inbouwmodules die samen werken met een bewegingssensoren en een besturingssysteem die alle apparaten met elkaar laat communiceren. Zo staan de lampen nooit te lang aan. Het automatiseren is een grote hobby van mij.”

Bekende, correcte en nette installateur

De zonnepanelen zijn geplaatst door de Saman Groep. “De Saman Groep is een bekend bedrijf, doordat er familie van ons werkzaam is en ze veel adverteren. Na contact opgenomen te hebben, kregen we een goede offerte aangeboden om zonnepanelen te huren. Daarom kozen we voor de Saman Groep. Tot op heden is het contact prima verlopen. Wij hadden zelf alle voorbereidingen getroffen, zoals de kabel en de groep in de meterkast. Daardoor hoefden de installateurs enkel de zonnepanelen te plaatsen en aan te sluiten. De Saman Groep is correct en netjes in de montage. En toen wij twijfelden of alle panelen goed werkten, kwam er een monteur langs om alles te controleren. Dat is goede service!”, sluit familie Otte af.