Klantervaring

Dhr. Maliepaard

De monteurs zorgden er zelfs voor dat het leidingwerk nauwelijks zichtbaar is.

Voor familie Maliepaard uit Tholen is duurzaam en comfortabel wonen erg belangrijk. In 2017 plaatste de Saman Groep daarom Canadian Solar zonnepanelen. Twee jaar later kozen ze ook voor een airco en hybride warmtepomp. Daardoor konden ze de energierekening flink omlaag brengen en een bijdrage leveren aan het milieu.

Hybride warmtepomp en airco

Met zonnepanelen kreeg familie Maliepaard de kans om hun eigen energie op te wekken. Het overschot aan stroom dat ze opwekten, besloten ze twee jaar later te gebruiken voor een airco en hybride warmtepomp. “In verband met de hoge temperaturen in de zomer hadden we plannen om een airco te nemen. Daarmee wilden we het hele jaar door genieten van een aangenaam binnenklimaat. Het overschot aan stroom konden we daarvoor mooi gebruiken. Omdat we ook ons gasverbruik drastisch wilden verminderen tegen een geringe investering, heeft een adviseur van de Saman Groep ons geadviseerd om naast de airco, te kiezen voor een hybride warmtepomp. Omdat de airco op de hybride warmtepomp aan te sluiten was, hadden we bovendien maar één buitendeel nodig in plaats van twee. We kozen uiteindelijk voor een Daikin Altherma Hybride warmtepomp met een geïntegreerde cv-ketel. Deze verving onze huidige cv-ketel. De ‘oude’ cv-ketel was toen 9 jaar oud en hebben we vervolgens aan onze zoon gegeven.”

Tevreden over de Saman Groep

Via een vriend kwam familie Maliepaard bij de Saman Groep terecht. “Een vriend van ons had al zonnepanelen van de Saman Groep en was daarover erg tevreden. Ook wij zijn erg tevreden. Het contact met de Saman Groep verliep voorspoedig en de afspraken werden goed nagekomen. Als iets wat langer duurde in verband met drukte, werd dat vooraf op tijd aangegeven. Daarnaast zijn de installaties positief verlopen. We waardeerden het enorm dat er tijdens de werkzaamheden nog aanpassingen gedaan konden worden. Omdat de monteurs goed meedachten hoe het nog beter kon, is nu bijvoorbeeld het leidingwerk nauwelijks zichtbaar. Dat vonden we erg prettig. We zouden de Saman Groep daarom zeker aanbevelen aan anderen, omdat ze doen wat ze beloven en betrouwbaar zijn. Tot slot vonden we het ook heel fijn dat de monteurs overal in huis kleden legden te bescherming om nevenschade te voorkomen.”, sluit familie Maliepaard af.