Klantervaringen

Dhr. van Strien

Dhr. van Strien, Aardenburg

Het adviesgesprek was bijzonder prettig en duidelijk.

Een bijdrage leveren aan een beter milieu en ondertussen ook de energierekening omlaag brengen. Dat waren voor mevrouw Fockenier en meneer Van Strien uit het Zeeuwse Aardenburg de belangrijkste redenen om te kiezen voor SunPower zonnepanelen. “Door te verduurzamen kunnen we een aandeel leveren aan een beter milieu, zodat onze kinderen en kleinkinderen ook een toekomst hebben. Bovendien levert spaargeld momenteel niets op. Daardoor werd de keuze om te investeren in een betere toekomst nog makkelijker.”

Spouwmuurisolatie en zonnepanelen

De wens om zonnepanelen te laten plaatsen was duidelijk. Toch duurde de zoektocht naar een passende installateur en de juiste panelen even. “Enkele jaren geleden hebben we de spouwmuren  laten isoleren. Tijdens dit gesprek hebben we het ook gehad over zonnepanelen, maar werd dit afgeraden op basis van de ligging van ons dak. De terugverdientijd liep daardoor erg op. Enige tijd later ontvingen we van een ander bedrijf opnieuw informatie over zonnepanelen en kregen we een offerte na enkel telefonisch overleg. Omdat wij hier weinig verstand van hebben, bespraken we de offerte vervolgens met onze buurman. Hij was vroeger zelf leverancier van zonnepanelen en adviseerde ons om contact op te nemen met de Saman Groep.”, aldus mevrouw Fockenier.

Zeeuws bedrijf met kennis van zaken

Rond dezelfde tijd dat mevrouw Fockenier contact opnam met de Saman Groep, ontving ze ook een aanbod om zich in te schrijven bij Vereniging Eigen Huis. “We hebben ons ingeschreven bij Vereniging Eigen Huis, maar ook contact opgenomen met de Saman Groep. Hoewel we enkele weken moesten wachten op het adviesgesprek, was het gesprek bijzonder prettig en duidelijk. Bovendien kwam de adviseur bij ons langs om de situatie te bekijken. Daardoor kon hij adviseren om de SunPower zonnepanelen aan beide zijden van het dak te plaatsen om pieklevering te voorkomen. De offerte was niet de goedkoopste, maar de SunPower zonnepanelen hadden duidelijk een hogere capaciteit. Daarnaast kozen we bewust voor een Zeeuws bedrijf met kennis van zaken.”

SunPower zonnepanelen

Uiteindelijk koos mevrouw Fockenier voor SunPower zonnepanelen met een vermogen van 350 Wattpiek per paneel. “We hebben dit type paneel gekozen door het hoge rendement versus de prijs. De installatie is op de afgesproken dag naar volle tevredenheid verlopen. Nu profiteren we dagelijks van onze eigen opgewekte energie. Natuurlijk is de opbrengst afhankelijk van het weer, maar we zijn tevreden met wat de panelen tot nu toe opleveren. We zijn benieuwd naar de jaarafrekening van onze energieleverancier. Dan kunnen we de totaalopbrengsten ten opzichte van ons jaarverbruik zien.”, sluit mevrouw Fockenier af.