Klantervaringen

Dhr. Berents

Nu de zonnepanelen zijn geplaatst ben ik al aan het jojoën met de energiekosten.

Voor de heer Berents uit Oost-Souburg is het belangrijk om energie te besparen. “Onze woning was al geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming. Wij hebben wel een pompschakelaar op de vloerverwarming geïnstalleerd. Deze schakelt de pomp alleen aan als er warmtevraag is. Verder is ons hele huis en tuin voorzien van ledverlichting en koken we op inductie. Ook heb ik de radiatoren vernieuwd. Hierdoor hadden ze zelfs vermogen over.” In de toekomst wil de heer Berents zijn gas-sierhaard verbouwen tot een haardinzet met ledverlichting en waterdamp.

Volledig van het gas met all-electric warmtepomp

Om volledig van het gas af te kunnen, plaatste de Saman Groep een all-electric warmtepomp. “Door de warmtepomp is de benodigde watertemperatuur lager en hebben we een gelijkmatige warmte door het hele huis. Onze oude gasketel moest ik nogal eens resetten. Dat waren we ook beu. In de offerte kregen we een voorstel voor een hybride of all-electric warmtepomp. We zijn vervolgens gaan rekenen en vonden in ons geval de volledig elektrische warmtepomp de beste oplossing. Op deze manier konden we gasloos wonen en betalen we geen vaste lasten meer voor gas.”, aldus de heer Berents.

10 zonnepanelen extra geplaatst

Verder plaatste de Saman Groep 10 JA Solar zonnepanelen. “We hadden al 12 zonnepanelen op ons dak en zagen dat deze goed werkten. Inmiddels zijn ze acht jaar en hebben ze de investering al opgebracht. Nu hebben we op het huis 10 extra zonnepanelen laten plaatsen om zelf meer stroom op te wekken. Ik had een budget gesteld voor de zonnepanelen en warmtepomp. Met deze panelen kwam ik hier goed mee uit. Ik kan het iedereen aanbevelen. Voor ons is het een investering waarvan we hopen dat het zijn geld weer oplevert.”, geeft de heer Berents aan.

Tevreden over de Saman Groep

De heer Berents kwam via de media en mond-tot-mond reclame bij de Saman Groep terecht. “Het eerste contact was goed, duidelijk en we hadden al snel een goed kostenplaatje.” Ook over de montages is de heer Berents tevreden. “De installaties zijn boven verwachting verlopen. Waar eerst werd gezegd dat de leidingen voor de warmtepomp over de goot naar de buitenunit kwamen, is zonder vragen alles netjes weggewerkt onder de dakpannen en achter de goot langs. Ook bij het plaatsen van de zonnepanelen heb ik op de ochtend zelf om een aanpassing gevraagd. Dit hebben de monteurs direct opgepakt.”

Wintermaanden

De warmtepomp is enkele maanden eerder dan de zonnepanelen geplaatst. Dat gaf soms wat twijfel bij de heer Berents. “Tijdens de koude maanden hadden we de extra zonnepanelen nog niet. De warmtepomp vraagt in de winter echt extra stroom. Ik heb mijzelf weleens afgevraagd of het wel goed zou komen. Nu de extra zonnepanelen zijn geplaatst ben ik al aan het jojoën met de energiekosten. Dat is dus erg leuk. Ik ben zeer tevreden met het resultaat.”, sluit de heer Berents af.