Dhr. Struik

Met de zonnepanelen en de hybride warmtepomp besparen we flink op onze energierekening

Rinus Struik uit Ellemeet koos voor 17 SunPower zonnepanelen en een Daikin hybride warmtepomp. Hij vertelt graag hoe dit tot stand kwam: “Via internet lazen wij ons in over zonnepanelen en warmtepompen. Daarna nodigden we de adviseur van de Saman Groep uit, samen maakten we de juiste keuze. Onze cv-ketel was aan vervanging toe, daarom kozen we direct voor een hybride warmtepomp. Deze zomer wordt onze hybride warmtepomp geplaatst. Wij willen onze voetafdruk op de aarde zo klein mogelijk houden. Bovendien besparen we zowel met de zonnepanelen als met de hybride warmtepomp flink op onze energierekening.”

De volgende stap in zicht

“Als volgende stap willen we de zonnepanelen uitbreiden zodat we voldoende capaciteit hebben om elektrisch te gaan rijden en thuis te laden. We hopen wel dat de salderingsregeling zo aantrekkelijk blijft als deze nu is. De montage van de zonnepanelen verliep goed. Iedereen kwam zijn afspraken na en de medewerkers staan je op een prettige manier te woord. Tot nu toe leverden onze zonnepanelen meer op dan we vooraf hadden verwacht.” vertelt Rinus.

Altijd dichtbij

Een aantal punten bij de Saman Groep waren erg belangrijk voor Rinus: “Allereerst is het prettig als het contact goed verloopt, dat was het geval. Ook kregen wij een eerlijk advies en goede service. Wij vinden het erg belangrijk dat we bij een storing snel geholpen worden. Service en kwaliteit wegen voor ons zwaarder dan de laagste prijs. De Saman Groep bood de kwaliteit die wij wilden. Bovendien zijn ze altijd dichtbij mocht er zich een storing voordoen, dat is wel zo prettig.”