Klantervaring

Familie Verdonk

De buitenunit van de hybride warmtepomp is superstil

De Saman Groep hielp de familie Verdonk uit Terneuzen met het verduurzamen van hun woning. Zij wekken nu zelf stroom op dankzij 14 SunPower Maxeon BLk zonnepanelen en besparen veel gas met de Daikin Altherma Hybride warmtepomp. “Wij dachten meteen aan de Saman Groep, omdat er regelmatig busjes van hen in onze wijk staan. Sowieso lag de voorkeur bij een bedrijf uit de regio. Adviseur Ard-Jan is langs geweest, alles werd duidelijk uitgelegd. Dit vonden wij erg belangrijk bij grote keuzes als deze. Binnen een aantal dagen hadden we een nette en duidelijke offerte binnen.” vertelt de heer Verdonk.

Gas besparen met een hybride warmtepomp

“De keuze voor dit model zonnepanelen is gemaakt door een combinatie van hoge opbrengst, op de lange termijn, lange garantie en een mooi design. Onze oude cv-ketel was aan vervanging toe. Met een hybride warmtepomp wilden wij direct gas besparen. Ook de subsidie is erg interessant.” legt de heer Verdonk uit.

Alle kleine beetjes helpen voor het milieu

“Verduurzamen is goed voor het milieu. Wij denken dat alle kleine beetjes helpen. Onze woning is goed geïsoleerd. Recent hebben we de garagedeur vervangen voor een model welke geen tocht doorlaat van buiten. In de toekomst kijken we verder wat er nog meer mogelijk is.” vertelt de heer Verdonk.

Super teams in de montage

De montage van beide installaties verliep voorspoedig, legt de heer Verdonk uit. “De monteurs op locatie keken ook nog een keer extra naar de optimale realisatie. Die dubbele check geeft een goed gevoel. Alles ging in overleg met ons en beide teams waren erg goed op elkaar ingespeeld. Beide installaties zijn keurig aangelegd en alles is netjes weggewerkt. Het waren echt super teams!”

Een hele stille warmtepomp

“De installaties draaien nog niet heel lang, maar we merken al verschil. De zonnepanelen leveren meer op dan we gebruiken, zelfs met de airco aan. Bovendien zijn de maandlasten een stuk lager, ook dankzij de hybride warmtepomp. De buitenunit van de hybride warmtepomp is superstil, en dan staat deze nog niet eens op de stille modus. Onze buren hebben gelukkig nergens last van.” zegt de heer Verdonk tevreden.

Heel tevreden over deze duurzame installateur

“Wij raden de Saman Groep zeker aan. Het contact is goed verlopen. De adviseur gaf ons duidelijke uitleg en een nette offerte. Ook kregen wij goede hulp bij het aanvragen van de subsidie voor de hybride warmtepomp en BTW- teruggaaf van de zonnepanelen. Wij zijn super tevreden over de Saman Groep.” sluit de heer Verdonk af.