Klantervaringen

Dhr. Verburgt

Alles werd netjes achtergelaten na de installatie van de Saman Groep

Het kan een uitdaging zijn om een woning van twee eeuwen oud te verduurzamen. De familie Verburgt uit Tholen gaat die uitdaging graag aan. “Wij vinden het erg belangrijk om onze woning op een duurzame manier te voorzien van energie en warmte. Dankzij een informatieavond circa twee jaar geleden dachten wij nog aan de Saman Groep.” vertelt de heer Verburgt.

Extra stappen in verduurzaming

“Sinds 2015 hebben wij zonnepanelen op de schuur liggen en daarmee is ons stroomverbruik bijna afgedekt. Wij zochten al langer naar extra mogelijkheden om te verduurzamen. Omdat onze woning oud en relatief klein is, werd een volgende stap in verduurzaming ons vaak afgeraden. Samen met adviseur Marchel kwamen we er toch uit en kozen we een hybride warmtepomp van Daikin.” licht de heer Verburgt toe.

Een eerlijk advies

“Tijdens het adviesgesprek was er vooral aandacht voor onze situatie. Het was niet de insteek om zoveel mogelijk te verkopen, het ging echt om onze wensen. Adviseur Marchel was transparant over de voor- en nadelen en heeft een goede indruk achtergelaten. Ook zijn collega Rianne hielp ons netjes met de subsidieaanvraag en het onderhoudscontract.” een goede ervaring volgens de heer Verburgt.

Keurige montage

“De monteurs die de hybride warmtepomp kwamen plaatsen, waren keurig op tijd en werkten in goed overleg met ons. Alles werd netjes achtergelaten, bovendien kregen wij een goede uitleg over het gebruik van de hybride warmtepomp.” aldus de heer Verburgt.

Nauwelijks gasverbruik dankzij de hybride warmtepomp

“De eerste week na plaatsing was het erg koud buiten. Zo kwamen we er direct achter welke zijde van onze woning nog niet voldoende geïsoleerd was. Na die week is alles prima verlopen. Op echt koude dagen verbruikt de hybride warmtepomp nog wat gas. Dankzij de hybride warmtepomp hebben we comfortabele vloerverwarming, warm water en nauwelijks gasverbruik. Dat was precies ons doel.” sluit de heer Verburgt af.