Hybride cv-ketel

Wat is een hybrid ready cv-ketel?

Steeds meer woningeigenaren overwegen de aanschaf van een warmtepomp. Maar, lang niet iedereen durft de stap naar een warmtepomp al te zetten en kiezen toch nog voor een cv-ketel. Gelukkig zijn alle cv-ketels die de Saman Groep verkoopt hybrid ready. Maar wat houdt dit precies in?

Hybride ready cv-ketels en de add-on

Een hybrid ready cv-ketel is een verwarmingsketel die op elk moment is uit te breiden met een hybride warmtepomp. Maar wat maakt een cv ketel hybrid ready? In principe is elke moderne cv-ketel hybrid ready.

Een hybride warmtepomp is namelijk verkrijgbaar in twee varianten, een complete installatie ter vervanging van een cv-ketel, maar ook als zogenaamde add-on. Deze add-on komt naast de bestaande cv-ketel te hangen. De add-on hybride warmtepomp zorgt dan voor de verwarming van jouw woning, terwijl de cv-ketel zorgt voor het warme tapwater. Zo verbruik je tot wel 70% minder gas! Is het extreem koud in de winter? Dan kan jouw cv-ketel bijspringen om het huis op te warmen.

Is mijn cv-ketel geschikt voor een hybride warmtepomp

In principe is iedere cv-ketel geschikt voor een hybride warmtepomp. Echter raden wij niet aan om de hybride warmtepomp te koppelen aan een verouderde cv-ketel. Heb jij een verouderde cv-ketel? Al onze nieuwe cv-ketels zijn zeer geschikt als eerste stap richting een hybride warmtepomp. Vervang nu jouw cv-ketel en bespaar tot wel 15% aan stookkosten. Plaats de add-on erbij en dit loopt op tot wel 70%.

Hoe werkt een hybride cv-ketel?

Een hybride cv-ketel wordt ook wel een hybride warmtepomp genoemd. Het is een warmtepomp die bestaat uit twee delen: een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit van de warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Via een warmtewisselaar wordt deze energie omgezet in warmte voor jouw woning. De warmtepomp warmt dus jouw bestaande radiatoren en/of vloerverwarming. Het systeem verbruikt enkel stroom, je hebt dus geen gas meer nodig.

Wat kost een hybride cv-ketel?

De precieze kosten voor een hybride systeem hangen af van jouw situatie. Over het algemeen kost een compleet systeem rond de € 6500.- inclusief montage. Wil jij alvast een eerste stap zetten? Een nieuwe cv-ketel is een stuk goedkoper. Vanaf €1600.- inclusief montage heb jij al een nieuwe cv-ketel.

Welke cv-ketel bij een hybride warmtepomp?

In principe is elke cv-ketel geschikt voor een hybride warmtepomp. Wij werken uitsluitend met cv-ketels van topmerken als Intergas, Nefit en Remeha. Hierdoor ben je als klant van de Saman Groep altijd verzekerd van een kwalitatief goed systeem.

Hybride cv-ketel ervaringen

We begrijpen dat niks een productervaring beter beschrijft als de ervaring van een gebruiker zelf. Wil jij meer weten over de gebruikervaring? Klik hier om de verhalen van onze klanten te lezen.

Cv-ketel vervangen door hybride

Je kan jouw cv-ketel laten vervangen door een hybride warmtepomp. Echter zijn deze momenteel erg moeilijk leverbaar. Wil jij alvast voorbereid zijn? Vervang dan nu alvast jouw cv-ketel om tot 15% op je stookkosten te besparen en laat er later een hybride add-on bijplaatsen.

Zet jij de eerste stap?

Wil jij de eerste stap richting een hybride systeem zetten? De levering van hybride warmtepompen komt weer op gang en wij hopen hier binnenkort nieuwe system van te kunnen plaatsen. Wil jij echter nu al een stap zetten? Overweeg dan een nieuwe cv-ketel! Dan weet jij zeker dat je helemaal klaar bent voor de volgende stap.

Zo kan het werken

  1. Koop een hybrid ready cv-ketel.

  2. Mogelijk isoleer je in de tussentijd om het rendement van jouw verwarming te verhogen.

  3. Koop een add-on hybride warmteomp.

  4. Geniet van jouw comfortabele en duurzame warmte en bespaar tot 70% gas.

Binnen twee werkdagen reactie!

Offerte of vrijblijvend advies aanvragen

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Over welke product(en) wil je meer informatie ontvangen? *