ACTIE! € 250 cashback op zonnepanelen*

Het afgelopen jaar kozen ruim 250 klanten ervoor om zonnepanelen te huren. Jij binnenkort ook? Je profiteert nu tot 30 juni van € 250 cashback wanneer je zonnepanelen huurt!

Nu de stroomprijzen fors zijn gestegen, willen steeds meer mensen hun eigen stroom opwekken via zonnepanelen. Maar, niet iedereen kan of wil investeren. Wil jij zonnepanelen zonder investering? Kies er dan voor om de zonnepanelen te huren!

Door te huren, blijft het spaargeld gewoon op jouw rekening staan. En toch geniet je van de besparing die jouw zonnepanelen opleveren. Dat klinkt niet alleen als een win-win situatie, dat is het ook.

Huren levert een mooie besparing op en is super flexibel. Wij vertellen je alles over zonnepanelen huren.

HUUR ZONNEPANELEN; ALLE VOORDELEN

 • Niet investeren, wel meteen besparen
 • Alles inbegrepen in de huurprijs
 • Super flexibel, ook als je verhuist
 • Vaste maandelijkse kosten

dit bespaar je met 10 zonnepanelen

* In vele gevallen bespaar je een hoger bedrag dan de maandelijkse huur. We rekenen het graag uit voor jouw specifieke situatie.

ZONNEPANELEN HUREN KOSTEN PER MAAND

De meest gestelde vraag is; wat kost zonnepanelen huren? Dat verschilt natuurlijk per situatie. Het aantal zonnepanelen dat jij kwijt kunt, is hiervoor bepalend.

Kun je bijvoorbeeld tien zonnepanelen plaatsen? Dat kost € 78 huur per maand. Maar het levert je wel € 128 besparing op dankzij de opgewekte zonne energie. Al met al maak je dus iedere maand € 50 winst als je gaat huren.

ZONNEPANELEN HUREN OF KOPEN

Twijfel je tussen huren en kopen van de installatie? Wanneer je zonnepanelen huurt, hoef je niet te investeren om toch iedere maand te besparen. Bovendien kun je jouw systeem gewoon meenemen als je wilt verhuizen.

Wil je het systeem liever achterlaten? Dan neemt de volgende bewoner de resterende huurtermijnen over. Of je kiest ervoor de zonnepanelen aan te schaffen en verkoopt ze daarna mee met jouw woning.

Als je zonnepanelen koopt, zijn ze meteen van jou. Jij let er dan ook zelf op dat jouw zonnepanelen goed werken. Daarom is het fijn om een onderhoudscontract af te sluiten. Voor dit onderhoud betaal je per jaar.

Wanneer je kies voor huren, zit dit allemaal inbegrepen bij de maandelijkse huurprijs. Wel zo gemakkelijk.

ZO WERKT HUREN

Wanneer je zonnepanelen huurt, betaal je elke maand een vast bedrag en nooit extra kosten. Service, onderhoud, plaatsing, garantie, alles zit bij de huurprijs inbegrepen. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken over jouw installatie. Om zonnepanelen te huren, heb je wel een eigen dak nodig.

Jouw huurtermijn is vijftien jaar, maar wist je dat zonnepanelen wel 25 jaar meegaan? Na afloop van jouw huurcontract geniet je dus nog tien jaar extra van de stroom die je zelf opwekt.

ZONNEPANELEN HUREN ERVARINGEN

Familie Aarnoudse uit Goes vertelt. Zij delen hun ervaring over zonnepanelen huren: “We hadden niet de middelen om zonnepanelen te kopen. Dat gaat toch om een behoorlijk bedrag in één keer.

Kennissen van ons verhoogden hun hypotheek om met dat geld zonnepanelen te laten installeren. Wij vonden dat niet zo’n fijn idee. Daarom was zonnepanelen huren voor ons de beste oplossing.”

“Nadat wij ons hadden aangemeld om zonnepanelen te huren, kwam er iemand de situatie opnemen. Een aantal weken later stonden de installateurs op de afgesproken tijd op de stoep.

Er werd hard en heel netjes gewerkt. Zelfs de gemaakte rommel werd opgeruimd. Nu een jaar later zijn de stroomkosten gedekt en we verdienen zelfs nog iets aan de installatie.”

DUURZAME INSTALLATIES HUREN BIJ DE SAMAN GROEP

De Saman Groep wil duurzaam en comfortabel wonen, leven en werken bereikbaar maken voor iedereen. Daarom bieden we niet alleen zonnepanelen aan om te huren, maar ook warmtepompen.

Wanneer je ervoor kiest en een warmtepomp en zonnepanelen te huren, is de besparing nog groter. Jouw warmtepomp werkt dan namelijk op jouw eigen opgewekte stroom. Ben je klant bij Delta? Dan geniet je van een extra korting als je zonnepanelen huurt.

MEYER BURGER OF DMEGC ZONNEPANELEN

De Saman Groep levert uitsluitend A-merk zonnepanelen. Wij kiezen voor de merken DMEGC en Meyer Burger.

Meyer Burger is een Zwitsers merk wat staat voor kwaliteit en duurzaamheid. De productie van dit paneel is bovendien volledig Europees en vindt plaats in Duitsland. Met 25 jaar garantie en een hoog rendement levert Meyer Burger topprestaties.

DMEGC heeft zwarte zonnepanelen met een goede prijs- kwaliteit. Deze zonnepanelen zijn voorzien van een zwart frame en zwarte achterplaat. Daardoor geven deze zonnepanelen een nette uitstraling op het dak.

*Actievoorwaarden

 • Onder deze cashback actie ontvangt de klant een eenmalige uitkering van €250,- indien een overeenkomst met Saman Groep gesloten wordt voor de huur van een zonnestroomsysteem of (hybride) warmtepomp.
 • Deze actie is tijdelijk en is uitsluitend van toepassing op huurovereenkomsten die worden afgesloten in de periode van 01-05-2023 t/m 30-06-2023.
 • De actie geldt alleen voor huurovereenkomsten. Deze actie geldt uitdrukkelijk niet voor de aankoop van zonnestroomsystemen en/of warmtepomp.
 • De eenmalige uitkering geldt per zonnestroomsysteem of warmtepomp, is inclusief btw en wordt door Saman Groep aan de klant betaald middels bancaire overboeking aan het door de klant bij op de overeenkomst aangegeven bankrekeningnummer.
 • De betaling geschiedt binnen 1 maand nadat Saman Groep de betaling van de eerste huurtermijn van de klant heeft ontvangen middels automatische incasso en er geen betalingsachterstanden zijn.
 • Verrekening door de klant van het retourbedrag met te betalen huurtermijnen is niet toegestaan.
 • Deze actie mag gecombineerd worden met de “vriendenvoordeel actie” en “Duurzame Delta Deals”
 • Deze actie is alleen van toepassing op particuliere klanten en dus niet op zakelijke klanten.
 • Saman Groep behoudt zich het recht voor deze actie stop te zetten of de actievoorwaarden tussentijds te wijzigen.

Ontdek hoeveel jij kunt besparen!

 • Hidden
 • Uw gegevens

 • Hidden
 • Wij installeren in postcodegebieden 2600, 2900 t/m 3399 en 4200 t/m 5100. Levering DHZ in heel Nederland.
 • Ervaart u problemen?

  Mail dan naar [email protected]
 • Hidden

  Onzichtbare velden

Antwoord op de veelgestelde vragen
Zonnepanelen huren: Wat als ik ga verhuizen?

Als je gaat verhuizen heb je meerdere opties. Je kunt het huurcontract kosteloos overdragen aan de volgende bewoners. Een andere optie is om de zonnepanelen boetevrij over te nemen voor een en mee te verkopen met de woning. De woning heeft dan direct een hogere waarde waarmee jij de kosten voor de aanschaf terugverdient.

Zonnepanelen huren: Kan ik de zonnepanelen overnemen?

Ja! Je kunt de zonnepanelen op ieder gewenst moment boetevrij overnemen voor een klein bedrag.. Hiervoor betaal je geen boete. Natuurlijk kun je ook wachten tot het einde van het huurcontract.

Zonnepanelen huren: Wanneer kom ik in aanmerking om zonnepanelen te huren?

Bijna iedereen kan zonnepanelen huren. De 2 belangrijkste eisen zijn dat je een eigen woning moet bezitten, waarvan het dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. De Saman Groep kan vrijblijvend advies geven of jouw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

Zonnepanelen huren: Wat gebeurt er zodra het huurcontract afloopt?

Als het contract afloopt, zijn er twee opties. We kunnen de zonnepanelen kosteloos van je dak komen halen en meenemen. Je mag de panelen ook overnemen na de looptijd voor € 50 per paneel. Het zonnestroomsysteem gaat minimaal 25 jaar mee, dus als je de panelen overneemt geniet jij nog minimaal 10 jaar van gratis stroom.

Zonnepanelen huren: Wat is er allemaal inbegrepen in de huurprijs?

De huurprijs is inclusief complete montage, service, onderhoud en het oplossen van storingen. De besparing op de energierekening is ook helemaal voor jou. Het pakket is altijd compleet inclusief zonnepanelen, omvormer, standaard bekabeling en montagematerialen. Kortom, als je huurt hoef je je nergens meer zorgen om te maken!

Duurzaam Duurzaam Duurzaam