Nu de stroom- en gasprijzen fors zijn gestegen, willen steeds meer mensen hun eigen groene stroom opwekken middels zonnepanelen. Maar, niet iedereen kan of wil investeren. Wil jij zonnepanelen zonder investering? Kies er dan voor om de zonnepanelen te huren! Zo blijft het spaargeld gewoon op jouw rekening staan en geniet je toch van de besparing die jouw zelf opgewekte stroom oplevert. Dat klinkt niet alleen als een win-win situatie, dat is het ook. Huren levert een mooie besparing op en is super flexibel. Wij vertellen je hoe huren in zijn werk gaat, voor, tijdens en na de huurperiode.

alle voordelen van huren

 • Niet investeren, wel meteen besparen
 • Alles inbegrepen in de huurprijs
 • Super flexibel, ook als je verhuist
 • Vaste maandelijkse kosten

dit bespaar je met 8 zonnepanelen

* In vele gevallen bespaar je een hoger bedrag dan de maandelijkse huur. We rekenen het graag uit voor jouw specifieke situatie.

 

zo werkt huren

Ontdek hoeveel jij kunt besparen!

 • Hidden
 • Uw gegevens

 • Hidden
 • Wij installeren in postcodegebieden 2600, 2900 t/m 3399 en 4200 t/m 5100. Levering DHZ in heel Nederland.
 • Ervaart u problemen?

  Mail dan naar [email protected]
 • Hidden

  Onzichtbare velden

Antwoord op de veelgestelde vragen
Zonnepanelen huren: Wat als ik ga verhuizen?

Als je gaat verhuizen heb je meerdere opties. Je kunt het huurcontract kosteloos overdragen aan de volgende bewoners. Een andere optie is om de zonnepanelen boetevrij over te nemen voor een en mee te verkopen met de woning. De woning heeft dan direct een hogere waarde waarmee jij de kosten voor de aanschaf terugverdient.

Zonnepanelen huren: Kan ik de zonnepanelen overnemen?

Ja! Je kunt de zonnepanelen op ieder gewenst moment boetevrij overnemen voor een klein bedrag.. Hiervoor betaal je geen boete. Natuurlijk kun je ook wachten tot het einde van het huurcontract.

Zonnepanelen huren: Wanneer kom ik in aanmerking om zonnepanelen te huren?

Bijna iedereen kan zonnepanelen huren. De 2 belangrijkste eisen zijn dat je een eigen woning moet bezitten, waarvan het dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. De Saman Groep kan vrijblijvend advies geven of jouw dak geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen.

Zonnepanelen huren: Wat gebeurt er zodra het huurcontract afloopt?

Als het contract afloopt, zijn er twee opties. We kunnen de zonnepanelen kosteloos van je dak komen halen en meenemen. Je mag de panelen ook overnemen na de looptijd voor € 50 per paneel. Het zonnestroomsysteem gaat minimaal 25 jaar mee, dus als je de panelen overneemt geniet jij nog minimaal 10 jaar van gratis stroom.

Zonnepanelen huren: Wat is er allemaal inbegrepen in de huurprijs?

De huurprijs is inclusief complete montage, service, onderhoud en het oplossen van storingen. De besparing op de energierekening is ook helemaal voor jou. Het pakket is altijd compleet inclusief zonnepanelen, omvormer, standaard bekabeling en montagematerialen. Kortom, als je huurt hoef je je nergens meer zorgen om te maken!

Duurzaam Duurzaam Duurzaam