Zware windstoten, wat betekent dit voor onze werkzaamheden?

Meteorologen geven aan dat we de komende dagen erg sterke windstoten kunnen verwachten. Wij vinden veiligheid het allerbelangrijkste voor onze werknemers, daarom hebben dit soort weersvoorspellingen invloed op onze werkzaamheden. Om ons werk veilig uit te kunnen voeren moeten onze monteurs altijd veilig het dak op kunnen. De weersvoorspellingen zijn dusdanig extreem, dat we dit niet altijd kunnen garanderen.

Wat betekent dit voor mijn afspraak?

Hebben wij de komende dagen een afspraak om bij jou werkzaamheden uit te voeren? Je hoeft ons dan niet te bellen. Als er iets wijzigt aan deze afspraak zullen wij contact met jou opnemen. Hoor je niets van ons? Dan kan je ervan uitgaan dat wij gewoon langskomen! Onze monteurs bespreken dan bij jou op locatie wat de beste en veiligste oplossing is.

Wat zijn de gevaren van extreme wind voor jouw woning?

De meest voorkomende schades aan het dak zijn als volgt:

 1. Schoorsteenkappen kunnen loswaaien

 2. Dakpannen kunnen van het dak waaien en naar beneden vallen

 3. Zonnepanelen kunnen loskomen en naar beneden vallen

 4. De onderconstructie van de zonnepanelen kan verplaatsen

 5. Er kan schade ontstaan aan jouw zonnepanelen, doordat er andere dingen tegenaan waaien

 6. Er kan daklekkage ontstaan door bovengenoemde gevaren

Wat kan jij doen om de schade te minimaliseren?

Gelukkig zijn er ook dingen die jij zelf kan doen, om ervoor te zorgen dat je het risico op schade zo laag mogelijk houdt. We zetten een paar tips voor je op een rij:

 1. Berg losliggende spullen zoveel mogelijk op. Dit zorgt ervoor dat je de kans op rondvliegende spullen die tegen jouw installatie aan kunnen komen verkleint. Controleer voor een storm dus altijd rond jouw huis.

 2. Maak dakgoten en regenpijpen schoon. Een storm gaat vaak samen met hevige regenval. Verstopte leidingen kunnen dan overstromen en schade aanrichten.

 3. Snoei jouw bomen tijdig. Rondvliegende takken zorgen vaak voor de meeste schade. Vooral oude en dode takken breken snel af. Deze kunnen door de storm in de lucht eindigen.

 4. Laat jouw installatie altijd plaatsen en onderhouden door een erkend installateur. Hierdoor heb je meer zekerheid dat alle werkzaamheden kwalitatief goed zijn uitgevoerd.

Hulp bij schade

Heb je schade door de storm? Wat vervelend! Wij helpen je graag verder. Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Is er sprake van een gevaarlijke situatie voor mensen of omgeving? Dan komen wij direct langs om de situatie veilig te stellen. Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 085 620 3100

Wanneer er geen sprake is van een gevaarlijke situatie, kan je de volgende stappen doorlopen:

 1. Als je iets kan doen om de schade te beperken, zonder zelf in gevaar te komen, doe dit als eerste.

 2. Maak foto’s van de schade en verzamel eventueel de informatie die je nodig hebt: afmetingen, materiaal en andere kenmerken.

 3. Neem contact op met jouw inboedel/woonverzekering. Hier kan je terecht om mogelijk de schade vergoed te krijgen.

 4. Vul ons schadeformulier in.

 5. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 6. Afhankelijk van de situatie komen wij of direct langs om de situatie veilig te stellen. Dit bezoek is declarabel bij jouw verzekering.

 7. Wij stellen de schade vast en je ontvangt een offerte van ons.

Schadeformulier

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Beschrijf de schade

Foto's van de schade