De komende dagen geeft het KNMI erg veel regenval af. Wij vinden veiligheid het allerbelangrijkste voor onze werknemers, daarom hebben dit soort weersvoorspellingen invloed op onze werkzaamheden. Om ons werk veilig uit te kunnen voeren moeten onze monteurs altijd veilig het dak op kunnen. Door hevige regenval kunnen gevaarlijke en onwerkbare situaties ontstaan, dit zorgt ervoor dat onze monteurs niet altijd veilig kunnen werken.

Wat betekent dit voor mijn afspraak?

Hebben wij de komende dagen een afspraak om bij jou werkzaamheden uit te voeren? Je hoeft ons dan niet te bellen. Als er iets wijzigt aan deze afspraak zullen wij contact met jou opnemen. Hoor je niets van ons? Dan kan je ervan uitgaan dat wij gewoon langskomen! Onze monteurs bespreken dan bij jou op locatie wat de beste en veiligste oplossing is.

Wat zijn de gevaren van hevige regenval voor jouw woning?

Hevige regenval brengt risico's met zich mee. De meest voorkomende schade door hevige regenval is als volgt:

 1. Lekkages

 2. Schade aan de woning

 3. Overbelast riool

 4. Onderlopende kelders

Wat kan ik doen om de schade te beperken?

Gelukkig zijn er ook dingen die jij zelf kan doen, om ervoor te zorgen dat je het risico op schade zo laag mogelijk houdt. We zetten een paar tips voor je op een rij:

 1. Laat jouw riolering preventief onderhouden en beheren door een erkend installateur. Je hebt dan een goed beeld van de situatie in jouw riolering, hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan.

 2. Zorg dat het water rond jouw woning altijd goed weg kan. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van groen, goten en planten. Een tuin vol tegels loopt veel sneller onder water!

 3. Laat jouw dakgoten tijdig controleren en schoonmaken, door een verstopte dakgoot kan namelijk lekkage ontstaan. Vooral in de herfst kan een dakgoot snel verstopt raken door alle bladeren van de bomen.

Hulp bij schade

Heb je schade door de storm? Wat vervelend! Wij helpen je graag verder. Vul onderstaand formulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Is er sprake van een gevaarlijke situatie voor mensen of omgeving? Dan komen wij direct langs om de situatie veilig te stellen. Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 085 620 3100

Wanneer er geen sprake is van een gevaarlijke situatie, kan je de volgende stappen doorlopen:

 1. Als je iets kan doen om de schade te beperken, zonder zelf in gevaar te komen, doe dit als eerste.

 2. Maak foto’s van de schade en verzamel eventueel de informatie die je nodig hebt: afmetingen, materiaal en andere kenmerken.

 3. Neem contact op met jouw inboedel/woonverzekering. Hier kan je terecht om mogelijk de schade vergoed te krijgen.

 4. Vul ons schadeformulier in.

 5. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 6. Afhankelijk van de situatie komen wij of direct langs om de situatie veilig te stellen. Dit bezoek is declarabel bij jouw verzekering.

 7. Wij stellen de schade vast en je ontvangt een offerte van ons.

Schadeformulier

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Postcode en huisnummer *

Beschrijf de schade

Foto's van de schade