Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te rijden; zowel privé als zakelijk. Dat is prettig, zuinig en duurzaam autorijden. In 2019 werden er zelfs zo’n 140% meer elektrische auto’s verkocht dan het jaar daarvoor. Het aantal bezoekers en collega’s dat elektrisch rijdt wordt dus steeds groter. Genoeg redenen voor steeds meer bedrijven om elektrische auto’s te stimuleren in het leasebeleid. Logisch, want de gemiddelde kosten van een elektrische auto liggen op 5 cent per kilometer. Ter vergelijking; een diesel auto kost gemiddeld 8 cent per kilometer en een benzine auto zelfs 14 cent. Dat biedt kansen voor u. Verduurzaam en wees voorbereid op de toekomst met een professionele laadoplossing welke past bij uw bedrijf. 

We kregen perfect advies wat aansloot bij onze wensen. Daardoor kwamen we achteraf niet voor verrassingen te staan.

Jelle den Boer van Goedbloed Auto’s in Zierikzee

Een service met verdienmodel

Door de gunstige bijtelling en de lage brandstofkosten groeit het aantal elektrische (lease) auto’s. Daarmee neemt ook de vraag naar oplaadpunten toe. Thuis, openbaar, maar ook bij bedrijven. Voor ondernemers wordt het daardoor steeds interessanter om één of meerdere oplaadpunten bij het bedrijf te hebben. Laadpalen verdienen zichzelf binnen enkele jaren terug. De stroom die uw collega’s op de zaak laden is namelijk gemiddeld de helft goedkoper dan thuis en zelfs 70% goedkoper dan bij openbare laadvoorzieningen. 

Laden bezoekers bij uw bedrijf hun elektrische auto? Dan kunt u middels een backoffice systeem de geladen stroom automatisch verrekenen. Per kWh ontvangt u gemiddeld € 0,28 excl. BTW. Dat betekent dat u – indien wenselijk – de stroom duurder kunt verkopen dan u inkoopt. Daarmee zorgt uw laadpaal jarenlang voor extra inkomsten. 

Subsidie laadpaal zakelijk

Als u ondernemer bent en besluit om zakelijk te investeren in een laadpaal bij uw bedrijf, dan kunt u onder voorwaarden profiteren van een aantal subsidies. Bedraagt de zakelijke investering in een laadpaal minimaal € 2.500? Dan komt u in aanmerking om gebruik te maken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Daarnaast kunt u eventueel gebruikmaken van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), ook wanneer de investering minder dan € 2.500 bedraagt. Deze fiscale voordelen kunnen flink oplopen!

Saman Groep | Laadstation | Laadpaal | Zakelijk

laadpaal afgestemd op uw wensen

Voor een elektrische rijder is een laadpaal vaak een eerste fysieke kennismaking met uw bedrijf en bedrijfspand. Wanneer deze bezoeker eenvoudig, veilig en snel kan laden, is de eerste positieve indruk snel gemaakt. Bovendien kiezen steeds meer werknemers voor een elektrische leaseauto. Voldoende oplaadpunten op de zaak is dan wel zo belangrijk. 
Met de professionele laadoplossingen van de Saman Groep bent u klaar voor de toekomst. Al onze laadpalen kunnen worden afgestemd op uw laadbehoefte. Of u nu kiest voor een wand- of vloermodel, of voor één of meerdere oplaadpunten. 

Fioole auto's | Saman Groep | Laadstation

Elektrische auto’s zijn in opkomst en als onze gasten daarin rijden, dan moeten we wel zorgen dat ze weer makkelijk thuis kunnen komen. Makkelijker dan een eigen laadpaal kan dan bijna niet.

Marc Ruijtenberg van Strandpark de Zeeuwse Kust in Renesse

Saman Groep: specialist in een laadpaal voor  uw bedrijf

Voor ondernemers wordt het belang van het aanbieden van een laadoplossing steeds groter. Toch is er in de markt onvoldoende aandacht voor professioneel advies op maat. Daar wil de Saman Groep verandering in brengen. We zorgen voor één vast aanspreekpunt, persoonlijk advies op maat en een vakkundige realisatie door onze eigen ervaren en gecertificeerde monteurs. En dat is wel zo prettig.

Wie gaat er laden? Zijn er subsidies? Wat zijn de ontwikkelingen in de markt? Moeten de laadsessies verrekend worden? Welk laadvermogen is er nodig? Wat zijn de wensen en welk vermogen is beschikbaar in de meterkast? Door oog te hebben voor dit soort vragen, ontwikkelt de Saman Groep een totaaloplossing waarbij onze klant optimaal gebruik kan maken van de laadvoorziening. Bovendien verzorgen wij geheel kosteloos de subsidieaanvraag (MIA/VAMIL), zodat onze klant zorgeloos profiteert van alle mogelijke fiscale voordelen.

De Saman Groep heeft afgelopen jaar ruim 100 uiteenlopende bedrijven mogen voorzien van één of meerdere laadpalen.  Denk hierbij aan kantoren, vakantieparken, hotels en autodealers. Voor een nieuw vakantiepark in Kamperland mocht de Saman Groep het afgelopen jaar bijvoorbeeld 20 vakantievilla’s voorzien van een laadpaal. Zo kan de verhuurder zich onderscheiden en kan hij via het automatische verrekensysteem een nette vergoeding vragen voor de afgenomen stroom. Door onze uiteenlopende zakelijke laadoplossingen, kunnen bezoekers en werknemers optimaal en veilig hun elektrische auto opladen.

Laadpaal zakelijk? Neem contact op voor een advies of maat!

Wenst u meer informatie over de mogelijkheden met een laadpaal zakelijk voor uw bedrijf? De adviseurs van de Saman Groep zijn op de hoogte van alle regelgeving en informeren u graag. Neem daarom gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Vraag hieronder een vrijblijvend adviesgesprek aan bij u op locatie.

  • Hidden
    U kunt meerdere producten aanvinken